A már meglőtt palesztint kivégző izraeli katona szabadlábra helyezéséért tüntettek Tel-Avivban

A már meglőtt palesztint kivégző izraeli katona szabadlábra helyezéséért tüntettek Tel-Avivban

A tel-avivi Jichák Rabin téren (ott, ahol a néhai miniszterelnököt egy zsidó szélsőséges meggyilkolta – J. K.) nemrégen ért véget egy előzetes letartóztatásban levő katona szabadon engedéséért rendezett tüntetés. Amint arról mi is beszámoltunk, egy Élior Ázárjá nevű izraeli őrmester a megszállt Hebron városában hidegvérrel fejbe lőtt egy már leterített, a földön magatehetetlenül fekvő palesztin késelőt. Sokan a kitüntetését követelik a büntetés helyett – számol be a Divvuáh Risoni és a Válláh!Hádásot hírportál.

A kivégzési jelenetet a dráma színhelye melletti épület emeleti ablakából levideózta egy palesztin újságíró, és a fölvételek bejárták a világot. Élior Ázárjá őrmestert az izraeli hadsereg rendőrsége letartóztatta, s a közeljövőben tessék-lássék módon bíróság elé fogják állítani a palesztin kévégzéséért. Izraelben főleg a zsidó telepesek körében a letartóztatásban levő katona közben nemzeti hőssé vált, sokan, köztük politikusok is azt követelik, hogy nem megbüntetni, hanem kitüntetni kellene az őrmestert.

A tel-avivi Jichák Rábin térre ma estére a szervezők legalább tízezer tüntetőt vártak, ám végül csak két-háromezren jelentek meg. A katona szabadlábra helyezését követelők között a kormányzó Likud két parlamenti képviselőjét és több ismert művészt is lehetett látni.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FScoopeIsrael%2Fvideos%2F479161482290346%2F&width=480&show_text=false&height=270&appId

J. el-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »