A Manchester City óriási pofont adott a Liverpoolnak

A Manchester City óriási pofont adott a Liverpoolnak

A Manchester City sorfalat állt a bajnok Liverpool játékosainak a két csapat rangadója előtt – de aztán vége is volt a tiszteletadásnak és az udvariasságnak. Pep Guardiola együttese 4-0-ra kiütötte a friss bajnokot a Premier League csütörtöki rangadóján.

A Liverpoolnak rossz a mérlege a Manchester City vendégeként, s ez szemernyit sem javult. Mohamed Szalah helyzete után szinte már csak a City volt a pályán, Kevin de Bruyne, a korábbi Liverpool-csatár Raheem Sterling, Phil Foden, szerzett gólt, majd Alex Oxlade-Chamberlain öngóljával alakult ki a végeredmény. Az utolsó percekben Rijad Mahrez még szerzett egy meg nem adott gólt.

Hírdetés

Az eredménytől függetlenül a Liverpool a 2019–2020-as idény bajnoka, a Manchester City pedig szinte biztosan második lesz. 2019 elején a Manchester City–Liverpool mérkőzésen fordult meg a bajnoki címért vívott harc, ha a Pool nyerni tudott volna, alighanem már 2019-ben megszerzi első bajnoki címét a Premier League-ben. Most ennek a vereségnek nem lesz ilyen következménye.

Csak annyi: a Liverpool az idény legsúlyosabb vereségét szenvedte el, éppen legnagyobb riválisától.

A nap másik mérkőzésén: Sheffield United–Tottenham 3-1.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »