A Máltai Szeretetszolgálat programjában 150 ukrajnai menekült család évi vitaminkészletét állja a DM

A Máltai Szeretetszolgálat programjában 150 ukrajnai menekült család évi vitaminkészletét állja a DM

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és három másik szervezet közreműködésének köszönhetően 260 ukrajnai menekült családot támogat a Drogerie Markt (DM) Magyarország drogériahálózat. A Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjában most 150 család jut egy évre elegendő vitamincsomaghoz.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ukrajnai háború kitörése óta folyamatos segítséget nyújt a harcok elől menekülőknek. A közel fél éve tartó krízis során eddig több tízezer családnak nyújtott támogatást, menedéket, vigaszt a karitatív szervezet. A Máltai Szeretetszolgálat gondoskodása egyaránt szól az átutazóknak és a tartósan itt maradóknak is.

Az integrációs program a hosszabb távon Magyarországon maradó családokat támogatja, amelynek keretében a szervezet országszerte 150 család letelepedését segíti. A program célja, hogy a családtagok egy év alatt megtanuljanak magyarul, a gyerekek magyar óvodában és iskolában kezdjék meg ősszel a tanévet, a felnőttek pedig minél hamarabb munkába álljanak, hogy egy év múlva már képesek legyenek önállóan is boldogulni.

A magyarországi DM támogatásával a programban részt vevő családok most egy évre elegendő gyerek- és felnőtt vitamincsomagot kapnak, amelyet havi bontásban a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai juttatnak el hozzájuk.

Hírdetés

„A DM vállalati kultúrájában mélyen gyökerező kölcsönös felelősségvállalás jegyében továbbra is fontosnak tartjuk, hogy releváns kezdeményezésekkel reagáljunk az aktuális társadalmi kihívásokra, olyan ügyeket támogatva, amelyek illeszkednek hosszú távú támogatási stratégiánkhoz. Köszönjük a segítő szervezeteknek a folyamatos párbeszédet, és hogy a segítségükkel a támogatásunk a lehető legjobb helyre jut. A menekült családok támogatása mellett már futó támogatási projektjeinket is folytatjuk a rászoruló hazai társadalmi csoportok támogatására” – összegezte Kanyó Roland, a DM marketing és PR-menedzsere.

A drogériai üzletlánc a kezdetektől fogva segíti a Magyarországra érkező családok ellátását; az 50 millió forintos támogatási keretből a menekülő és hazai rászoruló családok nyári kikapcsolódását, egészségmegőrzését, illetve egy menekültszállás felújítását finanszírozza.

Forrás: és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »