A máltai oknyomozó újságíró meggyilkolásának vádlottja kegyelmet követel az együttműködéséért cserébe

A máltai oknyomozó újságíró meggyilkolásának vádlottja kegyelmet követel az együttműködéséért cserébe

Joseph Muscat máltai kormányfő csak akkor adna kegyelmet a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró elleni merénylet közvetítőjének, ha bíróság előtt tesz vallomást és az elvezet a gyilkoswság megrendelőjéhez. A máltai oknyomozó újságíró meggyilkolásának vádlottja kegyelmet követel az együttműködéséért cserébe.

A Malta Tuday közlése szerint a rendőrség Melvin Theuma taxisofőrt tartóztatta le a múlt csütörtökön, ám nem közvetítő szerepe miatt, hanem egy pénzmosás elleni rendőrségi akció keretében. A férfinak már korábban is volt problémája a törvénnyel. A rendőrségi kihallgatáson ismerte be, hogy közvetített a megbízó a bérgyilkosok között.

Hírdetés

Theuma csak azután hajlandó információkat megosztani a rendőrséggel, hogy biztosítékot kap arral, hogy kegyelmet kap, amit Joseph Muscat baloldali kormányfő elfogadhatatlannak tart.

Daphne Caruano Galiziával 2017-ben egy autóbomba végzett. 2017 feburárjában tényfeltáró cikkeket jelentetett meg arról, hogy Joseph Muscat kormányfő panamai offshore cég tulajdonosa volt, és jelentős tranzakciók mentek végbe e cég és egy azerbajdzsáni bankszámla között.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »