A makkosjánosi református nőszövetség beiktatásán

Boldog ember az…

Az elmúlt vasárnap a makkosjánosi református templomban ünnepi istentisztelet keretében iktatták be a helyi gyülekezet bázisán most alakult nőszövetséget. Az eseményre eljöttek Szatmárnémeti szamosnegyedi református gyülekezetének és a testvértelepülés, Kiskunhegyes asszonyai is, akik testvérnőszövetségi szerződést írtak alá a makkosjánosiakkal.

Az alkalom résztvevőit, a vendégeket Pocsai Vince helyi lelkipásztor köszöntötte, majd Bogya-Kis Mária, a szamosnegyedi gyülekezet lelkésznője, a KREK Nőszövetségének elnöke hirdette az igét. Határokat léptünk át, hogy megélhessük itt a Krisztusban való egységet, kezdte az igehirdető, aki a család, a gyermekek nevelésének, az Úrhoz vezetésének fontosságát emelte ki. Jézus értünk életét áldozta, hozzá tartozunk, övéi, az ő családja vagyunk, ha cselekszük a mennyei Atya akaratát, hangsúlyozta. Arra is figyelmeztetett, hogy a mi felelősségünk: ebbe a családba tartoznak-e vérszerinti rokonaink.

Boldog ember az, akinek az Úr az erőssége, kezdte előadását Pocsainé Tövissi Tímea csongori beosztott lelkésznő. A keresztyén ember boldog, ha elhiszi, hogy Isten akarata az ő életére igaz, hiszi a nehéz helyzetekben is, hogy a próbákat Isten a mi javunkra, épülésünkre adta. Akkor lehetünk boldogok, ha tudjuk, hogy merre tartunk: a mennyország, az örök élet felé, hangsúlyozta az előadó, aki arra is figyelmeztetett, hogy Isten ezen az úton engedelmességet vár tőlünk.

Az igehirdetéseket követően Pocsai Ibolya tiszteletbeli elnök vezetésével, énekszóval az Úr asztala köré vonultak a makkosjánosi református gyülekezet újonnan alakult nőszövetségének tagjai, akiknek életére, szolgálatára Bogya-Kis Mária és Pocsainé Tövissi Tímea kérte Isten áldását.

Az ünnepélyes beiktatást követően Diánics Diána a makkosjánosi, Bogya-Kis Mária a szamosnegyedi és Baranya Pálné, a kunhegyesi református nőszövetség elnöke testvérnőszövetségi szerződést írt alá, hogy még szorosabbra fűzzék a kapcsolatot. Az ünnepi alkalom végén ifj. Hadnagy István, a makkosjánosi gyülekezet gondnoka mondott köszönetet az igehirdetőknek, s kérte további szolgálatukra, illetve a jelenlévők életére Isten gazdag áldását.

„Áldásoddal megyünk, megyünk innen el…”– énekelte a gyülekezet boldogan, kérve: „Maradj mindig velünk, ha útra kelünk, őrizd életünk minden nap!”

Kovács Erzsébet

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 24. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›MakkosjánosiCímkék: KárpátaljaMakkosjánosiNőszövetségkárpátaljai magyarságForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »