A mai Jobbik nem más, mint „ócska nemzetárulók” gyülekezete

A Mi Hazánk és a Jobbik sorsképlete nagyjából kirajzolja a nemzeti radikális tábor pszichéjét. A Mi Hazánknak bőven a küszöb felett, a Jobbiknak pedig jócskán a küszöb alatt lenne a helye, ha e tábor aktivistáinak és a választóinak zöme gondolkodásképes, értékelkötelezett ember lenne. Sajnos nem így van. A Mi Hazánk csekély népszerűsége mögött három tényezőt látok meghúzódni. Ezek között a legfontosabb a nemzeti radikális tábor jelentős részének mélységes csalódottsága és kiábrándultsága, aminek fő felelőse Vona Gábor,
de nem elhanyagolható a Sneider–Gyöngyösi párosé sem, akik nemcsak folytatták azt, amit Vona elkezdett, hanem ki is teljesítették a nemzetellenes, magyargyűlölő erőkkel, az SZDSZ utódpártjaival való nyílt színi összeborulással.A második, hogy Torockai László sokak bizalmát eljátszotta, amikor 2018-ban maga is együtt vonult a frissen megtartott választások ellen tiltakozó balliberális csürhével.A harmadik pedig az, hogy a Jobbik tábor nemzetben gondolkodó, a magyarság sorsáért felelősséget érző része 2018-ban kénytelen volt a Fideszre szavazni. Őket visszanyerni egy olyan új pártalakulattal, melynek bejutása kétséges, igencsak nehéz, szinte lehetetlen feladat.Ami a Jobbikot illeti, abban semmi meglepő nincs, a tavalyi 20% helyett 10% alatt mérik őket a közvéleménykutatások a biztos pártválasztók körében. Inkább az a meglepő, hogy ilyen sokáig tartott ez a szavazói átrendeződés.Hadd idézzem a talán legharcosabb, de mindenképpen a legtehetségesebb propagandistájuknak,  Balogh Gábornak két mondatát.
Az első: „A világon semmi nem igazolja, de mindenkinek joga van azt is gondolni, hogy a Jobbik az elmúlt időszakban elárulta elveit és a balliberális erők szekértolójává vált.” Nos, 2019-ben ezt a mondatot leírni, letagadni a napot az égről, ez echte baloldali tempó. Olyan erkölcsi mélység, melyet legjobban Dobrev Klára retorikai teljsítménye illusztrál, aki képes azt állítani például, hogy „nem léteznek migránspárti erők és politikusok”.A másik idézet így szól: “aki jobban gyűlöli a másként gondolkodó magyarokat, mint amennyire szereti hazáját, azt teljesen mindegy, hogy milyen szándékok vezetik, vagy mit gondol önmagáról: ócska nemzetáruló csupán.” Balogh Gábor ezzek a mondattal a „Vadhajtások nevű portált vette célba, de saját magukat találta el. Ítéletet mondott saját pártjának vezetéséről, tagjainak és szavazóinak nagy részéről, az egész mai Jobbik-politikáról. És persze saját magáról.
Borbély Zsolt Attila
A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.

Hírdetés


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »