A Magyarországi Református Egyház Zsinati Bírósága döntött

Így kívánt Áldott Húsvétot lelkészének harmad fokon, jogerősen, a
zsinati bíróság!
Ifj. Hegedűs Horthy-szoboravató miatti elítélésének megerősítése

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Bírósága ifj. Hegedűs Loránt lelkész felülvizsgálati kérelmét 2016. március 11-én kelt határozatával elutasította.

A határozat indoklása szerint “egyértelműen megállapítható, hogy 2013. november hó 03. napján a panaszlott hálaadó istentiszteleten végzett lelkipásztori szolgálatot, és szolgálata az istentiszteleti rendtartás formai és tartalmi követelményeinek nem volt megfelelő. Az eljáró bíróság álláspontja szerint a panaszlott igehirdetésében olyan kifejezéseket használt, melyek alkalmasak a viszálykeltésre is, illetőleg arra, hogy másokban megütközést, megbotránkozást váltson ki.”

A Dr. Csizmár János zsinati bíró, az Eljáró Tanács elnöke által jegyzett Határozat szerint ráadásul ifj. Hegedűs Loránt lelkész panaszlottként “túlmegy a védekezés és véleménynyilvánítás szabadságán, sőt sok esetben kifejezetten becsületsértő, egyházunk tekintélyét aláásó állításokat fogalmaz meg.

(Pl. “Elismerést érdemelnék, nem fegyelmit; szégyenteljes, arcpirító; felettes hatóság törvényellenes működése; az ügyben készült szakvélemények súlyos tévtanítások; szúnyogot megszűrő és a tevét elnyelő farizeusi törvényeskedés szellemében fogant határozat…” stb.)”

Beküldte Reiner Péter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Délvidék, Egyház, EP Tagged: farizeusi törvényeskedés, müvelödés, tévtanítások


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »