A magyarországi Nyílt Társadalom Alapítvány távozása eldöntésével megvárja a Stop Soros törvény elfogadását

A magyarországi Nyílt Társadalom Alapítvány távozása eldöntésével megvárja a Stop Soros törvény elfogadását

Soros György magyarországi Nyílt Társadalom Alapítványa csak azután dönt Magyarországon maradásáról vagy esetleges távozásáról, hogy az Országgyűlés jóváhagyja a nem kormányzati szervezetekre (NGO) vonatkozó törvénytervezetet – mondta pénteken Csontos Csaba alapítványi szóvivő a Reuters brit hírügynökségnek.

„Lehetőségeink mérlegelésének, tervezgetésének időszakában vagyunk. A magyar kormány eltökélte, hogy elfogadtatja a parlamenttel a Stop Soros törvényt. (…) Jelképes lépés lesz, amely a nem kormányzati szervezetek megfojtását szolgálja. Jelen pillanatban azon kell gondolkodnunk, hogy miként érinthet ez bennünket, akik támogatjuk ezeket a civil szervezeteket, és miként járjunk el” – tette hozzá Csontos Csaba.

A szóvivő nem erősítette meg azokat a híreket, amelyek szerint az alapítvány Budapestről Berlinbe költözik.

Hírdetés

A német fővárosba költözésről a Die Presse című osztrák napilap írt csütörtökön a honlapján a Nyílt Társadalom Alapítvány New York-i központjára hivatkozva.

MTI

The post A magyarországi Nyílt Társadalom Alapítvány távozása eldöntésével megvárja a Stop Soros törvény elfogadását appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »