A magyarországi Greenpeace tiltakozó felhívása a TTIP ellen

NIF: Mikola István szakállamtitkárt, korábban egészségügyi miniszter, volt “szerencsém” személyesen ismerni még abból az időből, amikor még nem volt miniszter. Az egyik legundokabb fidesz-pártkatona, akit valaha megismerhettem ! Sokan forgolódnak az ilyen típusú emberek közül Orbán Viktor körül, és a fidesz háza táján. Csak e miatt vált A  FIDESZ OLYANNÁ, AMILYENNEK MANAPSÁG ELSZENVDJÜK. Mert a párt és miniszter elnök csak ilyen típusú embereket tűr meg maga körül, az orbánviktori kaszárnyában, akik vakon követik az utasításait, és minden ellenvéleményt megfogalmazót könyörtelenül eltaposnak! Meg vagy rökönyödve? Leszarják!!!

Kedves Állampolgár!

A Greenpeace holland irodája május 2-án nyilvánosságra hozta az EU-USA közötti szabadkereskedelmi egyezményről (transzatlanti kereskedelmi és befektetési partnerség – TTIP) zajló tárgyalások 13 fejezetét.

A dokumentumok eddig titkosak voltak, pedig 800 millió ember sorsát érintik.

A TTIP-megállapodás kiszivárogtatott szövege ugyanis megerősíti a civilek eddigi aggodalmát: számos területen a nagyvállalatok érdekei kerülnének a társadalom hosszú távú érdekei elé.

Ha most egyszerre sokan cselekszünk, megváltoztathatjuk ezt a folyamatot!

Küldj e-mailt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárnak: kérd meg őket, hogy tegyenek meg mindent a tárgyalások átláthatóságáért, és ne támogassák a készülő TTIP-megállapodást!

Mi a probléma a TTIP-megállapodással?
A hivatalos nevén transzatlanti befektetési és kereskedelmi partnerség (TTIP) gyakorlatilag egyetlen, egységes szabadpiaccá olvasztaná össze a világ két legnagyobb gazdaságát, és számos kockázatot rejt magában. Nem véletlen, hogy mostanáig közel 3 és fél millió európai, ezen belül körülbelül 20 ezer magyar lakos írta alá a TTIP elleni petíciót.

A formálódó TTIP-egyezmény:

Nem tartalmazza azt az évtizedek óta érvényben lévő jogát az országoknak, hogy korlátozhatják a kereskedelmet az emberek, állatok és növények egészségének és életének védelme, illetve a kimerülő természeti erőforrások megőrzése érdekében.Jelentősen korlátozná lehetőségeinket a klíma védelmére.Nem tartalmazza az uniós elővigyázatossági elvét. Így újra elárasztanának minket a kockázatos vegyi anyagok, a növényvédő szerek, és megrekednének a korlátozás alatt álló anyagok kivonásáról szóló tárgyalások.Az emberek egészségének megőrzése és a környezet védelme helyett a nagyvállalatok érdekei dominálnák az európai és az amerikai társadalom működését.Veszélybe sodorná az európai és a magyar mezőgazdaságot.

Csak az elmúlt három napban majdnem annyit foglalkozott az üggyel a média, mint a tárgyalások 2013-as kezdete óta mostanáig, és óriási a közfelháborodás a legtöbb európai országban!

Ennek hatására mára több, a TTIP-t korábban támogató európai politikus megváltoztatta a véleményét, és már nem támogatja a tervezett egyezményt.

Pontosan ugyanezt szeretnénk látni itthon is!

Ezért a Magyar Természetvédők Szövetségével, a Védegylettel és a Greenpeace-szel együtt kérd meg a magyar álláspontért és annak képviseletéért felelős Szijjártó Péter külügyminisztert és dr. Mikola István szakállamtitkárt: mondjanak nemet a TTIP-ra!

Ne nyugodjunk bele, hogy ilyen egyezményt elfogadhatónak tart Magyarország!

Kérlek, hogy hívd fel barátaid, rokonaid, ismerőseid figyelmét a témára. Egy ilyen egyezmény óriási visszalépés lenne Európának és Magyarországnak!

Köszönettel:
Simon Gergely
regionális vegyianyag-szakértő Greenpeace

Beküldte: Olvasónk “Kiabrandult”

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, ellenállás, EU, Európai Egyesült Államok, Felhívás Tagged: többpolusú világrend ellen, TTIP, USA stratégiai hazugságok


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »