A magyar–szlovák békés egymás mellett élés jegyében szerveznek búcsút Mátraverebély-Szentkúton

A magyar–szlovák békés egymás mellett élés jegyében szerveznek búcsút Mátraverebély-Szentkúton

A Közép-Európában megrendezendő, ám az egész világegyház számára jelentős szeptemberi eseményeket követően – vagyis az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és a szlovákiai pápalátogatás után – a szervezők hálaadó zarándoklatra hívnak minden jó szándékú embert Magyarország nemzeti kegyhelyére, Mátraverebély-Szentkútra szeptember 18-án, szombaton, az idei szlovák búcsú napján.

A szeptember harmadik szombatjára, a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepét követő hétvégére szervezett zarándoklat keretében Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita 11 órai kezdettel celebrál szlovák nyelven szentmisét a kegyhely szabadtéri oltáránál. Homíliája magyar nyelven is elhangzik majd.

Hírdetés

Buzdítják a magyar és szlovák híveket, köztük a vegyes családban élőket, illetve a kétnyelvű plébániák zarándokcsoportjait, hogy együtt adjanak hálát a Szűzanyával Istennek a budapesti kongresszus és szlovákiai pápalátogatás – ezen belül a Sasvárott, Szlovákia nemzeti Mária-kegyhelyén celebrált szentmise – kegyelmeiért. Ebben is kövessék Ferenc pápa példáját, aki apostoli útjai után rendszerint a római Santa Maria Maggiore-főbazilikában az Istenanya előtt is kifejezi háláját.

Forrás és fotó: Molnár Tamás pozsonyi magyar lelkész

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »