A magyar rendőrök köszönik a szurkolóknak…

A magyar rendőrök köszönik a szurkolóknak…

Folyamatosan frissülő, élő hírfolyamunkat IDE KATTINTVA éri el.

A nyolcfős magyar rendőri kontingens június 6-a és június 30-a között vett részt a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság biztosításában – írja a Police.hu. A szolgálatot teljesítő rendőrök önálló intézkedési jogkörrel nem rendelkeztek, a francia társszervekkel közösen látták el feladatukat. A Párizshoz közeli Lognes-ban kialakított nemzetközi rendőri együttműködési központban (CCPI) két fő működött közre az operatív irányításban és az információátadásban.

Hatan a magyar válogatott aktuális mérkőzésének helyszínén (Bordeaux, Marseille, Lyon, Toulouse) tartózkodtak, ahol elsősorban a Magyarországról érkező szurkolókat segítették. Arra is volt példa, hogy szálláshelyükön nyújtottak információkat a drukkerek részére.

Az NFIP Hungary néven elérhető Twitter-profil alatt a magyar rendőrök a helyszínről folyamatosan, első kézből tájékoztatták a kiutazó szurkolókat, összesen 107 bejegyzést tettek közzé a magyar válogatott hazatéréséig. „Örömmel vettük, hogy a sajtóban is több alkalommal hivatkoztak a tájékoztatás e formájára” – áll a rendőrség közleményében.

A rendőrség ezúton is kifejezi köszönetét a magyar szurkolók jogkövető magatartását, a hatóságokkal való együttműködését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »