A Magyar Parlament a Duna ellen szavazott


Budapesten ülésezett a Duna – Bizottság

Szijjártó Péter mondta: A Duna olyan közös kincs, amely környezetbarát szállítmányozást tesz lehetővé, energia- és vízforrás, s fontos szerepet játszik a turizmusban, a gazdaságban és a mezőgazdaságban egyaránt.

Kövér László szerint Bős után akár katonai erőt is bevethettünk volna. (Forrás: INDEX) Bős-nagymarosi vízmű egyoldalú felépítése által Kövér: Pozsony megváltoztatta a magyar-szlovák határt, s ezt a helyzetet Magyarország a nemzetközi jog segítségével próbálta orvosolni, holott akár katonai erőt is alkalmazhatott volna.

„A magyar parlament a Duna ellen szavazott. A képviselők többsége nem vállalta a személyes felellőséget. Szentesítették a katasztrofális következményekkel járó Visegrád –nagymarosi építését. Semmibe vették a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleményét, nem kérdezték meg a választóikat, nem kértek népszavazást.” Az idézetet TISZTA LAPPAL A FIDESZ a magyar politikában 1988-1991, Bozóki András által szerkesztett könyvből vettem át.

A FIDESZ követelte az építkezés leállítását, népszavazás kiírását.

A FIDESZ Hírekben (1988) Kövér László tollából „Csak egy szavazat …” címmel vízlépcső ellenes írás jelent meg. Kövér László írásának utolsó bekezdése a következő: „Üdvözlet a győzőknek!. Remélem, a sokmilliárdból jut majd egy márványtáblára, hol dicső tettük megörökítődik a – minden bizonnyal hálás – utókor számára. Hosszú névsor lesz, de nem baj. A nagymarosi gát falán lesz hely bőven….”
1998. február 28-án a Duna – kör által fizetett bértüntetők SZDSZ és FIDESZ politikusok társaságában a József nádor térről vonultak a Kossuth Lajos térre és együtt üvöltötték, hogy „Vesszen Horn!”. Horn bűne az volt, hogy a Duna ügyében meg akart egyezni a szlovákokkal.

Hírdetés

1998. február 28-án a reális zöldek a Vörösmarty téren emlékeztettek

Antall kormány álláspontjára.

A Dunán Magyarország és Szlovákia között hidak épülnek.

A V4 északi szomszédunkkal az együttműködés kiváló. V4 Európa motorja. A V4 államokhoz lépest magyar gazdaság, mezőgazdaság hátrányára van, hogy a Duna hazai 378 kilométeres hosszán a Duna Bizottság által ajánlott hajózási paraméterek nem állnak rendelkezésre. A Duna Bizottság hajózási paraméterinek teljesülését támogatja az ENSZ EGB Folyamhajózási Bizottsága.
A hajózási paraméterek teljesülése szolgálatában áll a Kormány Keleti Nyitás politikájának, Paks és Paks bővítésének hűtésének, Tisza folyó alsó szakasza rendezésének katalizálásában, a Homokhátság vízellátásának, évszázados vízügyi tevékenységünk Kárpát – medencében, a korábbi időkben valók szerinti visszatéréséhez.

Nagy István a tárca agár tárcaminisztere teljesíti az ígéretet, amelyeket Nagy István miniszter jelölt az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottság előtti megahallgatásán megígért.
A reális zöldek annak érdekében tesznek, hogy agár tárca gépezetében megindult folyamat a kormány égész gépezetében induljon meg, meghatározó módon az energetikai kormányzatban.

Juhos László, elnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »