A Magyar Nemzeti Táncegyüttes fellépésével rajtol az idei Forgatag (Marosvásárhely)

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes fellépésével rajtol az idei Forgatag (Marosvásárhely)

Minőségi programokkal rajtol hétfőn a Forgatag hete, hiszen már első este rangos előadók lépnek fel a rendezvény helyszínein.

A programsorozaton kétszer is játssza előadását a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Magyarország egyik legnagyobb hivatásos néptáncegyüttese hétfőn 18 és 21 órától lép fel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagyteremében, ahol a Táncrapszódia című produkcióját adja elő. A nézők olyan lendületes és sokszínű folklórműsorra számíthatnak, amelynek során a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra: látható lesz a jól ismert csárdás, a lányok mutatványos üveges tánca, az erdélyi cigány táncok, de a férfiak virtuóz legényes tánca is megtekinthető lesz.

A két előadás között a szervezők az opera kedvelőinek kedveskednek, ugyanis 20 órától Donizetti Szerelmi bájital című vígoperáját tekinthetik meg a Várban a Magyar Állami Operaház vendégjátékában, amelynek szereposztásában a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Miklósa Erika is jelen lesz.

Az Operaház vándorelőadását Toronykőy Attila rendezésében láthatja a marosvásárhelyi közönség, a rendező napjaink történeteibe ültette át a darab cselekményét. Az 1832 óta szakadatlan sikerrel játszott darabban megtalálható minden, ami a felhőtlen szórakozáshoz kell: reménytelennek tűnő szerelem, szövevényes történet, falusi idill, szélhámos csodadoktor, váratlan örökség, humor és líra, és természetesen varázslatos melódiák.

Hírdetés

Szintén hétfőn, 18 órától nyitja meg kiállítását a Maros Mezőségi Művésztelep. A tárlat, amelyben a mezőbergenyei, mezőmadarasi, mezőpaniti és a csittszentiváni alkotótáborok készült kézművészeti alkotásokat nézhetjük meg, a Bolyai téri Unitárius Templom Dersi János-teremében kap helyet. A kiállítás augusztus 26-a és szeptember 15-e között látogatható.

Ebben az évben sem maradhat el a Járdacsillagászat. Hétfőn este a Vársétányon, az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület szervezésében, 20.30 és 23 óra között bolygók és csillagok teleszkópos megtekintésére adódik lehetőség, valamint a csillagképek ismertetésére is a közönség számára. (közlemény)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »