A magyar munkaerőtől is megszabadulna az osztrák kancellár

Megtiltaná az uniós munkavállalók alkalmazását az osztrák munkahelyeken Christian Kern szociáldemokrata kancellár. A politikus bejelentette: ha szükséges, az Európai Bizottsághoz fordul, hogy osztrákok tölthessék be a megüresedett munkahelyeket.

Kemény szavakkal illette a kelet-európai országokat Christian Kern szociáldemokrata politikus, aki azzal vádolta meg a tőlük keletre fekvő nemzeteket, hogy tömegesen küldik Ausztriába munkanélküli polgáraikat, szinte exportálják őket.

A kancellár megoldásként nyílt diszkriminációt javasolt az uniós állampolgárokkal szemben.

Csak akkor, ha egy osztráknak sem kell

Az osztrák kancellár szerdán jelentette be, hogy csak egyetlen egy lehetőséget lát arra, hogy  munkát vállalhassanak Ausztriában az EU keleti állampolgárai: ha egyetlenegy osztrák sem akarja elvállalni.

Az Európai Unió szabályai természetesen kizárják ezt a lehetőséget, de Kern azzal érvelt, hogy tízéves gazdaságfejlesztési terve jó okot adhat Brüsszelnek arra, hogy végre megváltoztassa az uniós állampolgárok azonos jogkörének feltételeit.

A politikus Welsben reklámozta tervét – abban a városban, ahol a szociáldemokraták csúfos vereséget szenvedtek decemberben a bevándorlás-ellenes Osztrák Szabadságpárttal szemben, így  javaslatának hitelességét sokan megkérdőjelezték.

A kancellár terve alapján a munkahelyek nem a teljesítmény, hanem nemzetiség alapján diszkriminálnának, amivel alaposan megnehezítenék a sokszor alacsonyabb bérekért dolgozó kelet-európaiak, így a magyarok helyzetét is.

Elég évente 17 ezer bevándorló

A kancellár a menedékkérelmek félbevágását is tervei közé sorolta. Emlékeztetett, hogy Ausztria évente 35 ezer menedékkérelmet fogad el, ezt az értéket sürgősen le kell csökkenteni 17 ezerre.

hirado.hu / EU Observer

The post A magyar munkaerőtől is megszabadulna az osztrák kancellár appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »