A magyar külügy élből elfogadta, hogy a románok elvegyék a magyaroktól a katonai temetőt

A Fidesz vezette magyar kormány rögtön és feltétel nélkül belement, hogy az úz-völgyi magyar-német katonai temető végülis a román védelmi minisztérium alá kerüljön a magyar fenntartásból.  Románia ismét győzött: csináltak egy balhét, majd erre hivatkozva elvették a magyarok temetőjét. A Fidesz egyből lefeküdt, a székelyek meg vannak félemlítve és még csak a hangjukat sem hallani. Mivel nincsenek választások csonkahonban, így most a narancsosokat sem érdekli, hogy tegyenek bármit is a székelyek érdekében.

Mint derült égből a villámcsapás ért minket a hír, hogy a “Budapest tudomásul vette, hogy a román védelmi minisztérium felügyelete alá kerül az úzvölgyi katonatemető”. Ez azt jelenti, hogy az eddig magyar kézből kivették a románok és innentől az övéké lesz, azaz sikeresen ellopták és pár év múlva senkit sem fog érdekelni, hogy tele lesz kamu román sírokkal és mi lesz a magyar hősök emlékével. A fenti képen az látható, hogy betonkeresztekkel pakolták tele a magyar katonai temetőt. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy több román minisztérium is cáfolta, hogy ott román katonák nyugodnának…

Egyébként az Úz-völgye mellett 10 km-re van egy román katonai temető, jelenleg így néz ki:

Vajon hogyan fogják ápolni a magyarok sírjait, ha nem szedik ki őket rögtön?

Feladta a hősök emlékezetét Szijjártó

Hírdetés

Szijjártó Péter külgazdasági es külügyminiszter hétfőn ismételten telefonon egyeztetett Teodor Meleșcanu román külügyminiszterrel az úzvölgyi helyzetről – közölte a magyar minisztérium sajtófőosztálya hétfő délelőtt az MTI-vel.

Teodor Meleșcanu arról tájékoztatta Szijjártó Pétert, hogy a román miniszterelnök utasítására a román védelmi minisztérium felügyelete alá kerül az úzvölgyi temető, a magyar miniszter ezt tudomásul vette – áll a közleményben.

Szijjártó Péter arra kérte román kollégáját, hogy a két védelmi minisztérium hadisírok gondozásáért felelős testülete minél előbb kezdje meg a konzultációkat a kétoldalú es nemzetközi kötelezettségeknek megfelelő rend helyreállítása érdekében. Hangsúlyozták: a két miniszter megerősítette a békés megoldás szükségességét. A közleményben arra is kitértek, hogy a KKM folyamatosan kapcsolatban van a legnagyobb erdélyi magyar párttal, az RMDSZ-szel. Az erdélyi magyarság április végén szembesült azzal, hogy a közeli Dormánfalva önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki és emlékművet állított az úzvölgyi első világháborús magyar sírkertben. Csütörtökön több ezer román huligán érkezett a temetőhöz, hogy részt vegyen az emlékmű “felszentelésén”. Székelyek élőlánccal próbálták megakadályozni a temető elfoglalását, de a románok erőszakkal benyomultak a sírkertbe, ahonnan kereszteket törtek ki.

Összegezve: a román diplomácia sokkal ügyesebb és sikeresebb, mint a magyarországi. Csinál egy konfliktust, majd olyan “megoldási” javaslattal áll elő, ami végeredményben a cél volt, azaz a magyar fenntartású katonai temető kerüljön román kézbe. Szijjártó ezt csont nélkül elhiszi, hisz a román ígéreteknek, kerülik a konfliktust, a székelyek pedig hallgatnak, mondván, hogy a Fidesz megoldotta az ügyet, hogy békesség legyen.

/Krónika nyomán Patrióta/

 


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »