A magyar kultúra napját ünnepli a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya – Ők a díjazottak

A magyar kultúra napját ünnepli a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya – Ők a díjazottak

Felcsendül a Himnusz, együtt dobban a magyar szív. A kultúra összetartó erejéről, identitáserősítő jellegéről szól a mai nap…

Január 22-e van. Ez a nap jelentős a magyarok számára. Ilyenkor emlékezünk meg az 1823-ban történtekről, hogy Kölcsey Ferenc befejezte Himnusz megírásá. Ezt a szerzeményt Erkel Ferenc zenésítette meg, ami idővel Magyarország nemzeti himnuszává vált.

Ugyan ma a világjárvány miatt nem tudunk együtt ünnepelni, de a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya rendhagyó  módon – Facebook-oldalán – szólítja meg a szervezet tagjait, érdeklődőket.

A szervezet területi választmány évente a magyar kultúra napja alkalmából kerít sort Csallóköz Kultúrájáért Közművelődési Díjának átadására. Ezzel is kifejezve a hálát azok felé, akik az évek során idejüket nem sajnálva tettek a közösségért, kultúráért, megmaradásért. Lázok Attila járási titkár ünnepi gondolataiban úgy fogalmaz: „A magyar kultúra igazi tartalmát a zene, az irodalom, a történelem, a múltunk és hagyományaink mellett az anyanyelvünk, a magyarságtudatunk, értékeink, és emberségünk adja.”

A Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya Elnöksége idén

Hírdetés

A Csemadok Országos Tanácsa az eddig végzett példaértékű munkáért járó Gyurcsó  István  Díjat Molnár Zsuzsannának, Közművelődési  Díjat pedig Győri Bélának ítélte.

A kitüntetetteknek gratulálunk, az eddig kifejtett munkát mi is köszönjük, a továbbiakhoz pedig jó egészséget és kitartást kívánunk!

Laky Erzsébet

Oklevelek forrása: Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának FB-oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »