A magyar közösség véleményét kérdezik a konzultacio.sk oldalon

A magyar közösség véleményét kérdezik a konzultacio.sk oldalon

Őry Péter, az MKP Ügyvezető Testületének elnöke és a párt Országos Tanácsának elnöke rendhagyó módon videocsatornán keresztül tartott sajtótájékoztatót április 9-én, amelyben elmondta, hogy a jelenkor kihívásaira új megoldásokat keresnek, ezért elindították a www.konzultacio.sk internetes portált. Az első közösségi konzultációs kérdőívet április 22-ig lehet kitölteni.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a közösségi konzultáció célja, hogy a polgárok és a párt között párbeszéd induljon. Ugyanakkor Őry hangsúlyozta, hogy pártpolitikai hovatartozás nélkül kérnek minden felvidéki polgárt, ezen az innovatív módon fejezze ki, mondja el véleményét.

A továbbiakban kiemelte, hogy a konzultacio.sk oldal egyfajta kapcsolattartást is biztosít a választások közötti időszakban, amellyel közelebb tudnak kerülni a lakossághoz. A választó így véleményt formálhat a jövőképet leginkább befolyásoló kérdésekben. A kérdőív kitöltésével valós információt közvetít a társadalom az igényeiről, és ezeket így figyelembe lehet venni. A kiértékelés után pedig olyan politikai döntések születhetnek az egész közösség viszonylatában, amely összhangban lesz a lakosság véleményével. Ennek az oldalnak az indításával olyan intézmény jött létre a Felvidéken, amelyre előtte nem volt példa.

A kérdőív regisztrálás után tölthető ki, mely nyolc kérdésből áll. Az első öt kérdés a választásokkal kapcsolatos értékelésre ad lehetőséget, majd az utolsó három a jelenlegi koronavírus okozta krízishelyzetet részletezi. Tapasztalatok szerint a kitöltés maximálisan öt percet vesz igénybe. Az oldalon egy számlálóval is találkozunk, ami aktuálisan mutatja, hány kitöltés érkezett.

Hírdetés

„Összességében 1000 kitöltést várunk, ezzel elégedettek lennénk. Ezer vélemény esetén olyan mintát kapnánk, amire építeni lehet” – fűzte hozzá portálunk kérdésére Őry Péter.

A közösségi konzultációs kérdőívet ITT találják.

„Új kihívások, új megoldások! Önök döntenek! – Ez is lehetne a mottója az új oldalunknak, melyet azzal a céllal indítunk, hogy a Magyar Közösség Pártjában intézményesítsük a polgárokkal folytatott párbeszédet. Nekünk kiemelten fontos, hogy döntéseinket az Önök véleményére alapozzuk, ezért hoztuk létre ezt a kommunikációs formát” – mondta Őry Péter.

A részleteket a sajtótájékoztató videófelvételén meghallgathatják, illetve megnézhetik.
A videó elérhetősége ITT.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »