A magyar kormány minden életszakaszban segíti a családokat

A magyar kormány minden életszakaszban segíti a családokat

A gyermekeknek joguk van az őket megillető gondoskodáshoz; jólétük legfontosabb feltétele az őket felnevelő szerető családok biztonsága. A gyermeket tervező és nevelő családok továbbra is biztosak lehetnek abban, hogy a kormányzat minden életszakaszban segítséget és támogatást nyújt nekik – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton, a gyermekek világnapja alkalmából az MTI-vel.

Novák Katalin azt írta, a “családbarát kormány” 2010 óta azon dolgozik, hogy ne csak a gyermekek világnapján, hanem minden egyes napon jó legyen gyereknek lenni.

A családok életének könnyebbé tételét szolgálja egyebek mellett a családközpontú adópolitika és a gyermeknevelést érintő állami ellátási formák gyarapodása, az otthonteremtési, otthonfelújítási támogatások bevezetése, a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye, az ingyenes tankönyvek, az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés, az Erzsébet-táborok – sorolta.

– emelte ki Novák Katalin.

Hírdetés

Hozzátette, hogy ennek újabb eleme egyebek mellett a gyed maximális összegének növelése, a gyod összegének minimálbér szintjére történő emelése és az, hogy a gyermeket nevelő szülők 2022-ben visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat.

A miniszter közölte: Magyarország a világelsők között van a családokra fordított támogatások GDP-arányos összegével, amely jövőre már eléri a 6,2 százalékot. „A kormányzat minden intézkedésével azt támogatja, hogy a magyar gyermekek számára gondtalanul teljen a gyermekkor” – hangsúlyozta.

Jelezte azt is, hogy az idei világnapon fotópályázat indul gyermekek számára Miért jó gyereknek lenni? címmel. Az esemény szervezője az Egyszülős Központ, a gyermekek által készített fotókat digitális formában várják. A pályázati felhívás az Egyszülős Központ közösségi oldalain, valamint a pályázat fővédnöke, Novák Katalin családokért felelős miniszter Facebook-oldalán is elérhető – írta a miniszter.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »