A Magyar Energetika szakmai folyóirat, Soros György szolgálatában …

A Magyar Energetika szakmai folyóirat, Soros György szolgálatában álló folyóirat, állítja Juhos László a MET alapító tagja.

Tisztelt Főszerkesztő úr,

A cikkem kéziratában pótoltam a hiányosságokat, ahol hiányzott a hivatkozás valamely ábra és/vagy valamilyen idézett megállapítás forrására.

Egyes kifogásolt ábrákat más ábrával helyettesítettem, illetve ahol a mondanivalót nem érintette, töröltem.

Egyéb vonatkozásokban az Ön által javasolt szövegmódosításokat – egy-két kisebb stilisztikai javítástól eltekintve – nem szándékozom alkalmazni, mert ezzel éppen azt a szakmai meggyőződésemet adnám fel, amely a cikk megírására indított.

Az ennek megfelelően módosított kéziratot és rajzokat csatolom.

Hogy miről van szó, azt az alábbiakban szeretném röviden összefoglalni.

Nem kétséges, hogy az emberi tevékenység következtében óriási mennyiségben termelődnek a környezetet és az emberi egészséget károsító anyagok, amelyek miatt az emberek egészsége már olyan mértékben romlik, hogy egyes országokban többet költenek egészségügyre, mint élelmiszerre.

A jogos és indokolt környezetvédelem szerepét azonban mára átvette a „klímavédelem”, amely szerint minden baj oka az egészségre egyébként ártalmatlan széndioxid.

Hírdetés

Ennek érdekében szerveződnek a klímavédelmi mozgalmak, amelyek élén ma már egy feltehetően borderline szindrómától szenvedő pszichésen sérült 15 év körüli kislány áll, a tömegbázis jelentős részét pedig iskolákból kivezényelt 10-15 éves iskolás gyerekek alkotják, akik kórusban követelik a széndioxid betiltását.

A média pedig lelkesen támogatja az ilyen mozgalmakat. Gőzölgő hűtőtornyokat mutogatnak a TV-ben és elhitetik a nézővel, hogy amit látnak, az nem vízgőz, hanem széndioxid. A jegesmedvék kihalásával ijesztgetik az embereket, miközben Kanadában jegesmedve vadászatokat szerveznek, hogy megritkítsák ezt a falánk agresszív csúcsragadozót, mielőtt felfalják a fóka állomány jelentős részét. Bemutatják, hogyan olvad tavasszal a jég az északi tenger peremvidékén, de azt már nem mutatják, ahogyan ez a vízfelület télen ismét befagy, és azt sem, hogy a sarkvidéken, télen, a hónapokig tartó sötétségben, szinte folyamatosan hullik a hó. Műhold felvételeket mutogatnak egyes gleccserekről, amelyek fogynak, de ne mutatnak azokról, amelyek gyarapodnak. Ha pedig valahol, az óceánok egyik szegletében a víz pH értéke egy kicsit megváltozik, azonnal jön a pánik keltés, hogy savasodnak az óceánok.

Lehet persze arra hivatkozni, hogy a széndioxid káros hatásában tudományos konszenzus van, hiszen a tudósok 97%-a támogatja a politika által diktált hivatalos klímaelméletet. És ez igaz. Ahogyan az is igaz, hogy Galilei idején a tudósok több mint 97%-a állította, hogy a Nap kering a Föld körül. Az is igaz, hogy 80 évvel ezelőtt a német tudósok több mint 97%-a támogatta fajelméletet. És a még az is igaz, hogy fél évszázaddal ezelőtt a kínai tudósok több mint 97%-a támogatta a Mao-Ce-tung által kezdeményezett proletár kultúrforradalmat, amelynek során felhergelt iskolás diákok köztiszteletben álló („szkeptikus”) tudósokat lincseltek meg.

Most pedig a tudósok 97%-a támogatja a hivatalos klímahisztériát. A többi 3% pedig már vagy nyugdíjas, és nincs mit veszítenie, vagy éppen most veszíti el az állását.

Van ennek a kérdésnek egy energetikai vonatkozása is, az, hogy ha következetesen végig megyünk azon az úton, amelyet a zöld klíma védők követelnek, előbb-utóbb majd követni kell a német energia politika példáját, és ebbe a magyar gazdaság belerokkanhat.

Amikor kezdtem írni ezt a cikket az Önök lapja számára, beszélgettem és konzultáltam két nagy tudású energetikai szakemberrel, akik igyekeztek lebeszélni, hogy ilyen reménytelen vállalkozásba fogjak. Sajnos a jóslataik nagy része azóta bevált, ezért ezt a levelemet másolatban nekik is elküldöm.

Arra persze nem nagyon számítok, hogy a cikkemet közlik, de ha mégis, akkor csak gratulálni tudok a bátorságukhoz.

Tisztelettel és üdvözlettel:

Dr. Héjjas István

aranydiplomás gépészmérnök, irányítástechnikai szakmérnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »