A magyar államfő Amerikában

A magyar államfő Amerikában

Novák Katalin Magyarország államfője egy hosszabb látogatást tesz az Amerikai Egyesült Államokban.

A köztársasági elnök még a hét elején érkezett az USA-ba, ahol felszólalt az ENSZ közgyűlésén.

Amerikai programjának részeként Novák Katalin az ország különböző térségeibe is ellátogat és amerikai magyar szervezetek képviselőivel is találkozik majd.

Hírdetés

A 95 éves terapeuta, aki a poszttraumás stressz-szindróma kezelésében szerzett hírnevet, a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést vehette át az államfőtől.

Éger Editet a saját, háborús időkben szerzett traumája okozta szenvedés enyhítésének szándéka indította el a pszichológusi pályán. A náci koncentrációs táborban megélt időszakról szól A döntés című, 2017-ben megjelent visszaemlékezéskötete, amely a The New York Times és a The Sunday Times sikerlistáján szerepelt. Második könyve Ajándék − 12 lecke, hogy miként menthetjük meg az életünket címen 2020-ban jelent meg. Éger Edit a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a magyar szív és lélek mindig élni fog, sokáig, és hozzátette, hogy ő mindig, amíg csak él magyar lesz.

A magyar államfő Egyesült Államokbeli látogatásának hivatalos programjai hétvégén Los Angelesben folytatódnak, ahol a többi között egyetemen tart előadást a magyar családtámogatás lépéseinek tapasztalatairól, találkozik a nyugati parton élő magyar tudósokkal, helyi zsidó közösségi vezetőkkel, majd vasárnap részt vesz a református magyar közösség családi napján is. Kaliforniából az államfő az Egyesült Államok közép-nyugati államaiba utazik, ahol előadást tart, és szintén találkozik a helyi magyarok szervezeteinek képviselőivel.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »