A magányos terrorista mögött nagyon is ott van a „hálózat”

A túszejtő terroristák is tekinthetők öngyilkosoknak, mert amikor megadhatnák magukat, inkább kiprovokálják a kivégzésüket – mondta Végh József kriminálpszichológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. A “magányos” helyett Végh József az egyedüli elkövető kifejezést használta, hiszen, mint mondta, ezeknek a terroristáknak van háttere: eszközökkel segítik őket, ideológiai támogatást kapnak, továbbá célt is megjelölnek a számukra

Magyar Menedék - Badiny

A szakértő bátortalan, demonstráló öngyilkosnak nevezte mind az orlandói, mind a magnanville-i elkövetőt. Egyrészt ők nem tudnak végezni magukkal, ezért az akciójuk során kiprovokálják, hogy a rendőrök lelőjék őket, másrészt tettükkel képviselni kívánnak egy ügyet – mondta.

A “magányos” helyett Végh József az egyedüli elkövető kifejezést használta, hiszen, mint mondta, ezeknek a terroristáknak van háttere: eszközökkel segítik őket, ideológiai támogatást kapnak, továbbá célt is megjelölnek a számukra. Egyúttal virtuális érzelmi közösséget is biztosítanak az esetleges előkövetőknek, amelyben a nagyfokú félelemmel, szorongással küzdő emberek egyfajta érzelmi biztonságra találhatnak. A leendő elkövetők eleve küldetéstudattal rendelkeznek és torz a valóságészlelésük, ehhez keresnek és találnak egy ilyen közösségben racionálisan magyarázható küldetést, ami azt az igényüket is kielégíti, hogy végre felfigyeljenek rájuk, elismerjék őket – mondta a szakértő.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »