A maffia a legmagasabb körök jóváhagyásával tevékenykedett – Kiska megkapta a Titkosszolgálatok jelentését

A maffia a legmagasabb körök jóváhagyásával tevékenykedett – Kiska megkapta a Titkosszolgálatok jelentését

Andrej Kiska köztársasági elnök kézhez kapta a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) jelentését a kelet-szlovákiai szervezett bűnözésről, amelyet az államfő még Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után kért tőlük.

Kiska a Denník N blogjában maga számolt be a jelentésről, amely elmondása szerint konkrét cégeket és személyeket nevez meg, akik részt vettek az agrártámogatások szervezett elcsalásában.

fogalmazott az elnök. Hozzátette, hogy a titkosszolgálatok által leírt információk és bizonyítékok ellenére a hatóságok tétlenek maradtak Kelet-Szlovákiában, sőt, a csalásokat a rendőrség, az ügyészség és a politika legmagasabb köreiben segítették fedezni.

Hírdetés

írja az elnök. Szerinte egyetlen ésszerű magyarázat létezik. Amennyiben a kapott információk igazak, akkor az érintetteket az állami szinten működő maffia fedezte, rendőrök, politikusok, akik szándékosan nem vizsgálták ki a csalásokat. A rendőrség vezetésének is védenie kellett őket, mert ők is megkapták ezt a jelentés a SIS-től, és persze tudnia kellett a csalásokról a belügyminisztériumnak és a kormányhivatalnak is, ez utóbbiban ugyanis ketten is dolgoztak, akik közvetlenül kötődtek a kelet-szlovákiai agrármaffiához.

Körkép.sk

Nyitókép: Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »