"A macskámat felhúzzák a kerítésre" – megszólalt Popovics Judit, akit Márki-Zay szerint megzsarolt a DK

"Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!" – ezt írta ki Facebook-oldalára a Mindenki Magyarországa Mozgalom visszalépett képviselőjelöltje,​ Popovics Judit azt követően, hogy a szerda esti miniszterelnök-jelölti vitában előkerült a neve.

Márki-Zay Péter azt állította, hogy tud olyan politikusokról, akiket a Demokratikus Koalíció megzsarolt: Karácsony Gergelyen kívül Popovics Juditot is megnevezte, akit a DK megkeresett. Dobrev Klára szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője nem mondott igazat.

Popovics civil jelöltként jelentkezett be az előválasztásra abban a Komárom-Esztergom megye 1-es választókörzetben, vagyis Tatabányán és környékén, ahol a DK-s Konczer Erik és az MSZP-s Gurmai Zita indult egymás ellen. Elmondása szerint nyáron Tatabánya DK-s alpolgármestere, Lusztig Péter kávézni hívta, ahol megkérte, „ne zavarogjon civilként”, függetlenként a választáson, jobb lenne, ha inkább a családi életével foglalkozna. Hozzátette, azt az ígéretet kapta kávézás közben, hogy ha ebbe belemegy, vagyis kiszáll a versenyből, akkor „bárhol államtitkári állást kap majd”. Később arról beszélt, hogy miután ő ezt az ajánlatot nem fogadta el, fenyegetéseket is kapott: állítja, először

azzal fenyegették, hogy a macskáját húzzák fel a kerítésre, majd az idős szülei és a gyerekei is szóba kerültek.

Hírdetés

Elmondása szerint Lusztig Pétertől nem életveszélyes fenyegetéseket kapott, az alpolgármester csak annyit mondott neki, hogy nehézségei lesznek: "hogy idősek a szüleim, hogy vannak állataim, hogy vannak fiaim, akiket én szeretek. Nyilván ez nem úgy hangzott el, hogy akkor most, holnap sortűz alá veszik a családomat".

Popovics azt is állította, hogy személyesen Gyurcsány Ferenc akadályozta meg, hogy bármelyik párttól is befogadó nyilatkozatot kapjon.

(24)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »