„A macroni rezsim az iszlám hódítás szolgálatába szegődött”

A francia baloldalon már sokadik alkalommal tesznek kísérletet arra, hogy egy lapon említsék, s összemossák a kereszténységet és az iszlám vallást. Orbán Viktor és a magyar modell nagy tisztelője, Éric Zemmour a világ egyik legfontosabb konzervatív napilapjában, a Le Figaroban hívta fel a figyelmet az iszlamisták új stratégiájára.

Most éppen Emmanuel Macron elnök egyik képviselője, Aurélien Taché okozott kisebb botrányt kijelentésével. Szerinte, ha egy muszlim lány nikábot (teljes arcot eltakaró kendő) vesz fel, az ugyanaz, mintha egy katolikus lány fejkendőt vagy fejpántot viselne. A politikus ezen tézisét többször is megismételte, de még a saját párttársai, a LREM körében sem aratott osztatlan sikert – írja az origo.hu.

“Azért mindent nem lehet. Egy hajpánt nem egy muszlim fejkendő” – mondta Aurore Bergé, a LREM szóvivője.

A marokkói-francia Zineb El Rhazoui, az iszlámmal szemben kritikus jogász a Le Figaronak adott interjújában elmondta, Taché mondatát akár viccnek is lehetne tekinteni, ami miatt viszont ezen mégsem tudunk nevetni, az az, hogy egy nemzetgyűlési képviselő véleményéről, így Macron pártjának hivatalos álláspontjáról lehet szó.

Hírdetés

Zemmour cikkében sugallta, ez az összemosás nem egy új dolog: Macron egyik legközvetlenebb embere, Christophe Castaner belügyminiszter, még frakcióvezetőként vélekedett úgy, hogy „nem is érti, hogy mi a probléma a muszlim nikábbal”, amikor „a mi anyáink éppen így viselték a katolikus fejkendőt”. El Rhazoui szerint a katolikus nagymamákra történő utalás azonban teljes mértékben hamis, mert ha hordtak is fejkendőt, annak nem az elkülönülést bizonyító (vallási) okai voltak.

Zemmour arra is emlékeztetett, hogy a Macron-szimpatizáns Alain Juppé 2015-ben ugyanezt a szófordulatot használta.

Az író szerint az iszlámot támogató macroni rezsim gondolatvilágában a kereszténységet és az iszlámot egy és azonos platformra helyezik, miközben elfelejtik, hogy Franciaország a kereszténység által lett az, ami, miközben az iszlám ezt akarja szétrombolni, hogy aztán egy másikat építsen fel a kereszténység romjain.

A macroni rezsim az iszlám hódítás szolgálatába szegődött – zárta értekezését Zemmour.

MHO


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »