A luxemburgi külügyér kizárná hazánkat az EU-ból

A luxemburgi külügyér kizárná hazánkat az EU-ból

Ideiglenesen vagy végelegesen kizárná Magyarországot az EU-ból a luxemburgi külügyminiszter. Szijjártó Péter válaszában komolytalan figurának nevezte luxemburgi kollégáját.

Jean Asselborn a Die Welt című német lapnak adott interjújában azt mondta: ez az egyetlen lehetőség a közösség összetartásának és értékeinek megőrzésére. Úgy vélekedett, hogy Magyarországnak „az EU értékeinek megsértése” miatt ma semmi esélye nem lenne arra, hogy csatlakozzon az unióhoz. A szocialista politikus ezt azzal indokolta, hogy Magyarországon szinte rosszabbul bánnak háború elől menekülő emberekkel, mint a vadállatokkal. Ráadásul egyre hosszabb és magasabb a menekültek távol tartását célzó kerítés.

Szijjártó Péter szerint a magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket, és csak nekik van joguk eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni. A külgazdasági és külügyminiszter válaszában komolytalan figurának nevezte luxemburgi kollégáját, aki szerinte kioktató, nagyképű, frusztrált ember, „látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »