A losonciak is elvéreztek Rimaszombatban

A jó sorozatot maguk mögött tudó rimaszombatiak megszakították a losonciak remek sorozatát. A fülekiek viszont ezúttal is teljesen veszélytelennek bizonyultak idegen pályán, s újabb vereséget szenvedtek el. A IV. ligában alaposan leszerepeltek a régió csapatai, míg az V. ligában maradt a hazai pálya előnye, egyedül a nyustyaiak tudtak idegen pályán győzni.

A III. liga 12. fordulója újabb gömöri-nógrádi rangadóval folytatódott, s ahogy a fülekiek, úgy a losonciak is pont nélkül távoztak Rimaszombatból. Tomás Bohácik csapata /GregorSekulić, Mičuda, Paparyha, Fajčík, Nagy, Balog (59. Kótai), Juhász, Lavrík (88. Michálik), Grujović (75. Vasylynets), Vasilko/ a 9. fordulóban Turócszentmártonban elszenvedett 9:0-ás katasztrofális vereség óta veretlen, két északi idegenbeli döntetlen mellett második nógrádi riválisát is legyőzte. Holott a losonciak /LudhaHornyák, Pipíška, Straňák, Sarvaš, Lipták, Mader, Môcik (46. Budinský), Mojžiš (46. Hrnčiar), Almeida, Radmanović (46. Jovanović)/ remek sorozat (négy győztes meccs) után érkeztek Rimaszombatba, ahol nemcsak három gólt kaptak, hanem három játékosuk is a kiállítás sorsára jutott.

A hazaiak két kulcsjátékosuk, Ponomarjov és  Šulek nélkül léptek pályára, s az elején semmi nem utalt arra, hogy sima győzelmet aratnak.

Az első félidő hajrájában a losonci Mader begyűjtötte a második sárga lapját, így már a szünetben elmehetett zuhanyozni. A második félidő elején Juhász Csaba immár a második losonci kiállításról (Hornyák rántotta vissza a tizenhatoson belül) gondoskodott, ez ezúttal tizenegyest is ért, amelyet Vasilko értékesített. Hat perccel később ismét Juhász volt az egyik főszereplő, igaz, ő Lavrík beadása után még csak a kapufát találta el, de az első gólt is jegyző Fajčík már nem hibázott. Újabb hat perc múlva Horváth bíró kezében ismét villant a piros lap, ezúttal Pipíškát állította ki második sárgája után. Akik arra vártak, hogy a rimaszombatiak letámadják az immár csak nyolc emberrel játszó losonciakat, alaposan tévedtek, s a mintegy 250 néző csalódottan ülte végig az unalmas végjátékot.

„Valami nagyon nincs rendben… Batyi után Námesztó…” – írja az egyik füleki portál, s ha csak a mutatott játékot nézzük, még nagyobb a baj Bari Jenő csapatánál. A fülekiek feljutás helyett csak a hetedik helyen állnak 20 ponttal, a listavezető turócszentmártoniak már 33 pontnál tartanak, a losonciak csak egy ponttal vannak elmaradva a nógrádi riválisuktól, míg a rimaszombatiak 10 pontjukkal feljöttek a 13. helyre (igaz, az előttük álló liptóselmeciek öt ponttal előzik meg őket).

Hírdetés

A 13. forduló mérkőzéseit 26-án és 27-én rendezik meg 14 órától, a losonciak már szombaton fogadják a második helyen álló bánfalviakat (Bánová). A fülekiek másnap a nógrádi rivális kálnóiak ellen javíthatnak, míg a rimaszombatiak Karásznóra (Krásno nad Kysucou) utaznak.

A tornaljaiak újabb veresége az élmezőnybe tartozó garamsálfalviaktól (Šalková) nem volt akkora meglepetés, a fordulót a második helyen váró tiszolciak 0:3-as bakija a herencsvölgyiek ellen annál inkább. Az ajnácskőiek is gyorsan feladták az erdőbádonyiak (Badín) otthonában, a mérkőzés egyetlen pozitívuma a vendégek szempontjából, hogy ismét a csapat rendelkezésére állt Múčik Zsolt. Az ajnácskőiek ezzel a vereségükkel, 13 ponttal a 10. helyen állnak, a tornaljaiak hét ponttal a 12. helyen szerénykednek, s a tiszolciak is visszaestek a harmadik helyre, 24 pontjuk van, s immár kilenc pont a hátrányuk az éllovas padkóciakkal (Podkonice) szemben.

A hétvégi 13. fordulóban mindhárom csapatra kemény erőpróba vár, ugyanis a tiszolciak az előttük álló fehérkútiak (Príbelce), míg a tornaljaiak az éllovas padkóciak otthonába látogatnak. Az ajnácskőiek pedig a mezőközieket (Medzibrod) fogadják.

Az V. ligában ismét a hazaiaké volt a terep, egyedül a vámosfalviak (Mýtna) nem tudtak élni a hazai pálya előnyével, akik a múltkor a felediektől hazai pályán sima ötöst kapó nyustyaiaktól szenvedtek váratlan vereséget. A felediek viszont folytatták remek sorozatukat, s odahaza az ipolynyékieket is megszórták egy hatossal.

A forduló másik kiütéses győzelmét a ragyolciak produkálták, akik a bozitaiakat lépték le 5:0 arányban. Nagyrőce, Óvár és a listavezető Santrio Láza viszont alaposan megküzdött a három pontért, a csábiak, az ipolybalogiak és a málnapatakiak (Málinec) nem adták könnyen a bőrüket. Óváron hét gólt láthatott a 150 főnyi közönség, s bár a hazaiak már 4:1 arányban is vezettek, a vendégek a 81. percben feljöttek egy gólra, de egyenlíteniük már nem sikerült. A Santrio Láza 29 ponttal vezeti a tabellát a 24 pontos felediek, a 23 pontos csábiak és a 22 pontos óváriak előtt.

A hétvége rangadóját Csábon rendezik, ahol a Santrio Láza vendégeskedik, a második felediek Nagykürtösre látogatnak. Az ipolynyékiek a vámosfalviakat, míg az ipolybalogiak a klenóciakat fogadják az újoncok összecsapásán.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »