A Losonci járásban a tavalyinál gyorsabban terjed a koronavírus

A Losonci járásban a tavalyinál gyorsabban terjed a koronavírus

Október eleje óta több mint ötszáz új megbetegedést regisztráltak, a koronavírus járvány miatt jelenleg 30 osztály van karanténban.

Nadežda Andóová regionális higiénikus a TASR-nek elmondta, a koronavírussal kapcsolatos új megbetegedések száma jelenleg sokkal gyorsabb nő a járásban a tavalyi évhez képest, a járvány második hullámának kezdetén.

Október eleje óta a losonci székhelyű Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) 529 pozitív esetet regisztrált.

Az előző év azonos időszakához képest több mint 2,5-szeresére nőtt az esetszám”

Hírdetés

– mondta Andóová.

A Losonci járásban jelenleg 18 alapiskolai, 11 középiskolai és egy óvodai osztály tanulóit oktatják távoktatásban. A füleki II. Koháry István Alapiskolában két tanár tesztje lett pozitív. Mivel osztott csoportokban oktattak, ezért összesen 67 gyerek került karanténba hat osztályból.

A füleki Mocsáry Lajos Alapiskolában a nagy számú influenzás megbetegedés miatt október 20-tól október 27-ig szünetel a jelenléti oktatás. Továbbá egy tanárnál és egy nevelőnél koronavírus fertőzést észleltek, ezért legközelebb november 2-án nyit újra az intézmény. A tanulóknak tünetmentességről szóló nyomtatvánnyal együtt kell érkezniük az iskolába.

A Füleki Gimnáziumban egy osztály került karanténba Covid miatt, egy másikat pedig a nagyszámú influenzás megbetegedés miatt zártak be. Ezen osztályok tanulói távoktatásban folytatják, a többinél jelenléti oktatás zajlik.

A Regionális Közegészségügyi Hivatal szerint a Covid-19 megbetegedés minden korosztálynál előfordul „Október eleje óta a legtöbb megbetegedést a 35-54 év közötti korosztálynál regisztráltuk (206 fő), míg az 5-19 éves korcsoportban 137 pozitív esetet tartunk nyilván”- tette hozzá Andóová. Október 25-től, hétfőtől, a Losonci járás a Covid automata szerint a piros besorolásból bordóba kerül. A járásban 35%-os a lakosság átoltottsága, ami a legalacsonyabbak közé tartozik az országban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »