A lopott autóban fogták el az orgazdát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két “férfival” szemben.

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói 2019. március 11-én észlelték, hogy Budapest XVIII. kerületében, a Havanna utcában egy francia rendszámú autó parkol. A külföldi honosságú jármű azonos volt azzal az autóval, amit korábban a Budapest XIII. kerületi Ambrus utcából elloptak.

Hírdetés

Aznap este a Havanna utcában parkoló autóhoz két férfi érkezett, majd egyikük beszállt a járműbe és el akart hajtani a helyszínről. A rendőrök ekkor fogták el a 42 éves zsámbéki G. Istvánt és társát, a 32 éves baracsi Sz. Zsoltot, akiknek a lakásukon ezután kutatást hajtottak végre. A nyomozók a lakásokban talált lopáshoz használatos eszközöket és gépjárműkulcsokat lefoglalták. A rendőrök megállapították, hogy G. István 2019. február 27-én is megpróbált ellopni egy autót Zuglóból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói a két férfit orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint G. Istvánt lopás bűntett kísérlet miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. Az orgazdákat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

(police.hu)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »