A LONGi felmérte a tetőtéri napelem-végfelhasználók igényeit

A LONGi felmérte a tetőtéri napelem-végfelhasználók igényeit

Megosztás 0 Tweet 0 Megosztás

window.googletag = window.googletag || {cmd: []};

googletag.cmd.push(function() { googletag.pubads().display(‘/28240038/pr_mero/0585_longi_dec5_alternativenergia_PR_AV’, [1, 1], ‘div-gpt-ad-1669883270371-0’); });

Az iparági elemzők szerint 2021-ben világszerte az új telepítésű napenergia-kapacitás közel felét (47,9%) a tetőtéri napelemek teszik ki. Ennek a kapacitásnak csaknem háromnegyedét a kereskedelmi és ipari felhasználás adta, míg a lakossági felhasználók a 26%-át tették ki. A LONGi termékfejlesztő csapata több ezer végfelhasználót kérdezett meg, hogy megismerje ezeknek a tetőtéri napelem-végfelhasználóknak az igényeit. Válaszuk egyértelmű volt: olyan napelemet szeretnének, amely a hatékonyságot és biztonságot esztétikus építészeti megoldásokkal ötvözi. A LONGi válasza erre az új Hi-MO 6 modul, amely egyedülálló HPBC (Hybrid Passivated Back Contact) technológiát alkalmaz. A modul szabványos M10-es méretű (182 mm), 22,8% hatékonyságot ér el a tömeggyártásban.

Hírdetés

A HPBC egy új generációs, nagy hatékonyságú napelemcella-technológia, egyedülálló, elülső gyűjtősín nélküli kialakítással. A LONGi csapata új cellaszerkezeteket fejlesztett ki a HPBC cellákhoz, amelyekbe a hátsó érintkezőket, az érintkezők passziválását és a tükröződésgátló technológiát is beépítették. A korábbi technológiákhoz képest az új modullal jelentősen növelhető a korlátozott tetőfelületek beépítési kapacitása. A szalag hiánya akár 2,27%-kal növeli a fényelnyelést több szögből beeső fény esetén. A magas hőmérséklet okozta teljesítményveszteség nagyon alacsony, akár 0,29% is lehet °C-onként. Alacsony megvilágítás mellett a termék magas üresjárati feszültsége lehetővé teszi, hogy gyorsabban elérje az inverter üzemi feszültségét, míg az alacsonyabb lineáris degradáció a teljes élettartam alatt nagy hatékonyságú energiatermelést biztosít. 

A LONGi K+F csapata a tetőtéri napelemes berendezések piacán tevékenykedő ügyfelek változatos igényeinek kielégítésére a Hi-MO 6 modul négy különböző sorozatát fejlesztette ki: Explorer, Scientist, Guardian és Artist. Ezekről itt tájékozódhat bővebben.  

Megosztás 0 Tweet 0 Megosztás


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »