A londoni olajkereskedés egy része az USA-ba költözik

A londoni olajkereskedés egy része az USA-ba költözik

Londonból az Egyesült Államokba helyezi át a kőolaj és más energiahordozók kereskedésének egy részét az Intercontinental Exchange tőzsdeüzemeltető.

Az Intercontinental Exchange tőzsdeüzemeltető Londonból az Egyesült Államokba helyezi át a kőolaj és más energiahordozók kereskedésének egy részét. A Financial Times értesülése szerint a tőzsdeüzemeltető ezzel a lépéssel ügyfeleinek akar kedvezni, akik így elkerülhetik az új, egységes európai uniós szabályrendszert (MiFID II.).

Hírdetés

A január 3-án életbe lépett új rendszer elsődlegesen a befektetési szolgáltatásnyújtásra és a pénzügyi eszközökkel való kereskedésre vonatkozó szabályokat szigorítja, nő az európai piacokon kereskedő személyek és intézetek átláthatósága és elszámoltathatósága.

A ICE február 19-én állítja le Londonban az ICE Futures Europe tőzsdén az amerikai könnyűolaj (WTI) és a földgáz kereskedését.

Annak ellenére, hogy Nagy-Britannia elhagyja az EU-t, vállalta, hogy betartja a MiFID II. előírásait. Az amerikai előírások lényegesen engedékenyebbek az EU-ban az év elején életbe léptetett rendszernél.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »