A liverpooli anglikánok bőkezűen támogatták a kifosztott katolikus székesegyházat

A liverpooli anglikánok bőkezűen támogatták a kifosztott katolikus székesegyházat

Október 6-án ismeretlen tettesek kifosztották a liverpooli Krisztus Király Temploma érseki székesegyház (Liverpool Metropolitan Cathedral) perselyeit; a helyi anglikán székesegyház a saját perselypénzét utalta át szolidaritása jeléül.

A liverpooli anglikán székesegyház a perselypénzekből 1000 fontot adományozott, melyet a Facebookon közzétett közleményben köszönt meg az érseki székesegyház, hálásan a barátság és szolidaritás gesztusáért.

A rablás október 6-án kora reggel történt a székesegyházban, elvitték a perselyek tartalmát és megrongáltak műtárgyakat.

Pete Wilcox, az anglikán székesegyház dékánja egy interjúban elmondta, mivel ők is hasonló tapasztalatokon estek át pár hónappal ezelőtt, különösen fontosnak érezték, hogy kimutassák szolidaritásukat. Úgy döntöttek, a látogatók adományaiból befolyt összeget átutalják katolikus testvéreiknek, ami nagyjából meg is egyezett a katolikus templom perselyéból ellopott összeggel. Az ajándék mellé írt üzenetükben hangsúlyozták: nem jótékonyságból, hanem szolidaritásból fakad.

A két székesegyház régóta jó kapcsolatot ápol egymással, számos közös projekttel segítik a helyi közösséget.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »