A Liberálisok tovább küzdenek a kannabisz legalizációjáért

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) továbbra is akadályozza a Magyar Liberális Párt népszavazási kezdeményezését a kannabisz legalizálásával, dekriminalizálásával és orvosi felhasználásával kapcsolatban – írták közleményükben, miután a testület ma az ENSZ kábítószer-egyezményére hivatkozva tagadta meg a Liberálisok aláírásgyűjtő-kezdeményezését. Eközben már évek óta több ENSZ-tagállamban is részben legális vagy dekriminalizált a kannabisz fogyasztása – érvel a párt.

Hírdetés

Ezért elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány „a beteg emberek gyógyulását akadályozza a kannabisz orvosi célú felhasználásának elutasításával. A modern egészségügyben a kannabiszt előszeretettel használják görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású szerként. Számos krónikus betegséget mellékhatások nélkül gyógyít” – írják. Majd azt állítják, minden egészségügyi szakember egyetért abban, hogy a kannabisz használata nem jelent nagyobb egészségügyi kockázatot, mint a dohány vagy az alkoholfogyasztás. Szerintük az NVB elutasításának politikai oka van. Ők azonban addig nyújtják be kérdéseiket az NVB-nek, amíg jóvá nem hagyják a népszavazást.

Azt ígérik, Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese hétfőn sajtótájékoztatón ad részletes tájékoztatást a további lépésekkel kapcsolatban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »