A letartóztatásban lévő Agócs embere irányítja az Országos Roma Önkormányzatot

A letartóztatásban lévő Agócs embere irányítja az Országos Roma Önkormányzatot

Hiába van letartóztatásban Agócs János, aki a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közlése szerint Agócs 30 millió forintért árulta az Országos Roma Önkormányzat saját vezetői tisztségét, hivatalosan továbbra is ő a roma önkormányzat elnöke. Ez mindaddig így marad, amíg bűnösségét jogerősen ki nem mondják, vagy ő maga le nem mond. Akadályoztatása miatt értelemszerűen nem tud aláírni, viszont máris van az ORÖ-nek egy teljes elnöki jogkörrel felruházott vezetője – tudta meg a hvg.hu.

Lakatos Oszkár a hét elején lépett hivatalba egy olyan 2021-es elnöki határozat alapján, amelyet Agócs János hozott, és amely akadályoztatása esetére őt jelöli ki elnöki jogkörben eljáró helyettesnek.

Az ügyészség 18 millió forintnyi készpénzt biztosított Agócs János megvesztegetéséhez

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön Agócs Jánost, az Országos Roma Önkormányzat elnökét korrupció gyanúja miatt őrizetbe vették, pénteken, vagyis ma pedig már le is tartóztatták. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közlése szerint Agócs 30 millió forintért árulta az Országos Roma Önkormányzat

Lakatos a lapnak az Agócs-ügyről elmondta:

ekkora szégyen a magyar cigányságot még nem érte, és én pontosan nem tudom, mi igaz és mi nem ebből, de az biztos, hogy kápó módszerrel húzták csőbe az elnököt.

Hírdetés

Lakatos azon az állásponton van, hogy Agócsot megvezették, és hasonlóan vélekedik az ORÖ általános elnökhelyettese, Varga Zoltán is, aki elmondta, hogy „ilyesmit nem említett, hogy lemondana a posztjáról 30 millióért, ha tudom, hogy ezen gondolkodik, lebeszéltem volna róla”.

Tiszabura független polgármestere, ifjabb Farkas László – aki az ügyészségtől kapott pénzt használva lebuktatta Agócsot -, a lapnak elárulta, hogy egy ORÖ-s képviselőtől tudta meg azt, hogy az elnök távozni készül, ezért árulja a tisztségét.

Hozzátette: nem csupán azért döntött a lebuktatás mellett, mert ha bűncselekmény gyanúja jut a tudomására, akkor kötelessége feljelentést tenni, hanem azért is, mert Agócs lebuktatása „nem is esett nehezére”.

Farkas az Agócs által kért 30 millió forintról elmondta:

„Ez az összeg úgy jött ki, hogy Agócs kiszámolta, a mandátumából hátralévő két év elnöki tiszteletdíja 18 millió forint, és még rádobott 12 milliót, ahogy mondta, azért, hogy a befektetései megtérüljenek”

Vagyis elsőre 18 milliót kellett kifizetnie, a fennmaradó 12-re decemberig kapott volna haladékot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »