A Leo Express lesz az új vasúti szállító a Pozsony – Komárom vonalon

A Leo Express lesz az új vasúti szállító a Pozsony – Komárom vonalon

A Leo Express társaság nyújtotta be a legelőnyösebb ajánlatot a Pozsony – Dunaszerdahely – Komárom vonalon zajló vasúti szállítás versenypályázatára. Az új szállítótársaságnak 2023. december 10-étől kell a működését megkezdenie, a szerződés a következő kilenc évre szól, azaz 2032. december 9-ig tart.

„Az ár mellett olyan minőségi kritériumok is döntöttek az eredményről, mint az ülőhelyek száma, a légkondicionált kocsik, a WC-k minősége és az alacsony padló.

Úgy gondolom, hogy az utasok elégedettek lesznek az új fuvarozóval és a szolgáltatásaival”

– jelentett ki Andrej Doležal közlekedési miniszter.

Hírdetés

A versenypályázatra 7 szállítócég küldte be az ajánlatát, a döntőbe a Leo Express mellett a Železničná spoločnost Slovensko és a Yosaria Trains jutott be közülük. A verseny győztesének 2023. december 10-től kell elkezdenie a működését,

de elképzelhető, hogy már egy évvel korábban pályára áll,

tájékoztatott közleményében Ivan Rudolf, a közlekedési és építésügyi miniszter stratégiai és válságkommunikációs tanácsadója, a tárca kommunikációs osztályának igazgatója

„A bíráló bizottság javaslata alapján 2022. december 11-től lehetőséget kínálunk a Leo Expressnek az utasszállításra Pozsony és Komárom vonalon” – zárta szavait a közlekedési miniszter.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »