A lengyel elnököt fogadta a pápa

A lengyel elnököt fogadta a pápa

Beata Szydło lengyel miniszterelnök március 13-án, pénteken délelőtt hivatalos látogatást tett a Vatikánban. A pápai audienciát követően a politikus találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, az államközi kapcsolatok titkárával.

A megbeszélések szívélyes légkörben folytak, lehetőséget adva a feleknek arra, hogy megállapítsák: a katolikus egyház pozitívan hozzájárul a lengyel társadalom életéhez. Kitértek Ferenc pápa közelgő lengyelországi utazására, amelyre júliusban kerül sor az ifjúsági világtalálkozó alkalmából. Szóltak azokról az ünnepségekről, amelyeket Gieznóban és Poznańban tartottak Lengyelország megkeresztelése 1050. évfordulóján, amelyen Pietro Parolin bíboros államtitkár képviselte a pápát.

Olyan, kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákról is beszéltek a lengyel elnök vatikáni látogatásán, mint a családtámogatás a jelenlegi társadalmi-kulturális helyzetben, valamint a menekültek befogadása. Végül pedig kitekintettek a nemzetközi helyzetre, megvizsgálva a béke és a biztonság, a szíriai konfliktus, valamint az ukrajnai és közel-keleti humanitárius válság kérdéseit – számol be a találkozóról kiadott szentszéki közlemény.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »