A legrosszabra is felkészítik a francia diákokat

A legrosszabra is felkészítik a francia diákokat

Terrortámadásokra készítik fel a francia diákokat. Megtanítják nekik, miként kell elbújni, majd riasztani a hatóságokat. Az iskolák kiemelt védelmet kapnak, a rendfenntartó szervek létszámát pedig 20 ezer fővel bővítik.

A francia iskolákban már hatéves kortól oktatni fogják a diákoknak, hogyan kell elbújni, csendben maradni és értesíteni a hatóságokat támadás esetén. „Figyelembe kell venni a diákok életkorát, a legfiatalabb korosztályt nem akarjuk kifejezetten terrorveszéllyel riogatni. Ehelyett az a célunk, hogy ők ezt inkább egyfajta játékként fogják fel, hogy bújócskáznak és csendben kell maradniuk. Az a célunk, hogy egy reflexszerű reakció alakuljon ki a gyerekekben” – így az oktatási miniszter.

A francia kormány – a némethez és a magyarhoz hasonlóan – a titkosított internetes üzenetküldő szolgáltatásokat is korlátozná. A titkosító cégeket kötelezné arra, hogy a kódoláshoz használt kulcsot átadják a titkosszolgálatnak. A francia és a német belügyminiszter heteken belül kezdeményezi az európai titkosszolgálatok munkájának összehangolását a terrorelhárításban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »