A legnagyobb munkanélküliséggel küzdő régióból egy újabb beruházó távozik

A legnagyobb munkanélküliséggel küzdő régióból egy újabb beruházó távozik

A koronavírus-járvány feladta az utolsó kenetet a WMT Hnúšťa nevű, fémszerkezeteket és elasztomer csapágyakat gyártó cégre. A vállalat 2018-tól működik a nyustyai ipari parkban, elvileg 70 alkalmazott foglalkoztatása szerepelt a terveiben.

A cég a Hospodárske Noviny beszámolója szerint sosem volt nyereséges. Az első évben 200 ezer, a rákövetkezőn 330 ezer eurós veszteséget produkált ki, végül most, a koronavírusjárvány első hulláma után a vállalat csődeljárás kezdeményezett maga ellen közel egymillió eurós tartozásai miatt. Összesen 25 munkahely szűnik meg.

Hírdetés

A Rimaszombati járásra nézve a WMT csődje mindenképpen csapást jelent. A régióban a koroanvírus miatt ismét 20 százalék felett jár a munkanélküliségi ráta, több mint 8000 nyilvántartott állástalanról szólnak a statisztikák. A mostani válság nem a meglévő munkahelyeket sodorja veszélybe, de ismét elérhetetlen tűnő távolságba került a leszakadó vidék felzárkóztatása, amely beruházók nélkül aligha elképzelhető.

A HN információi szerint a polgármesteri hivatal még nem kapta meg az ipari park érintett részének bérléséről szóló felmondást, ahogy a munkaügyi hivatal sem kapott bejelentést tömeges elbocsátásról a WMT részéről.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »