A legmagasabb éves tandíjat a fogorvosi és az általános orvosi szakok hallgatóinak javasolja az oktatásügyi tárca

A legmagasabb éves tandíjat a fogorvosi és az általános orvosi szakok hallgatóinak javasolja az oktatásügyi tárca

Nyitókép: Flickr/U.S. Department of Agriculture

A 2021/2022-es évben az alapképzés levelező tagozatának (extern) kilenc szakán a legalacsonyabb éves tandíj 1 320 euró lesz.

Az oktatásügyi minisztérium a legmagasabb, 7 300 eurós tandíjat a fogorvosi és általános orvosi szak doktori képzésében javasolja.

Mindez abból a tervezetből derült ki, amelyet az oktatásügyi tárca a 2021/2022-es tanévre szóló tandíjak maximális összege kapcsán állított össze, és bocsátott tárcaközi egyeztetésre.

A tervezet célja, hogy meghatározza az éves tandíjak maximális összegét a nyilvános és az állami felsőoktatású intézmények számára. A tervezetben a levelező tagozaton kínált tanulmányi szakok és programok számára állítják össze a tandíjak összegét.

Az összegek a képzési szintek, tanulmányi szakok és programok szerint eltérőek.

Hírdetés

A legalacsonyabb, 1 320 eurós éves tandíjat a teológiát, a művészettudományt és kultúrát, szociológiát, szociális antropológiát, szociális munkát, pszichológiát, jogot, politika- és történettudományt, illetve filozófiát hallgató, levelezős alapképzésben résztvevő diákok számára javasolják.

Az alapképzés levelezős tagozatán a legmagasabb éves tandíjjal, 2 590 euróval az állatorvosi kar diákjainak kell számolniuk.

A mesterképzésen a legalacsonyabb, 1 980 eurós évi tandíjat az alábbi szakokon tanuló hallgatók számára javasolják: filozófia, történettudomány, ápolói és szülésznői szakirány, pszichológia, szociális munka és szociális antropológia. A mesterképzésen a legmagasabb éves tandíjat, 3 880 eurót a biotechnológia szakon határozták meg.

A levelezős doktori képzésen a legalacsonyabb éves tandíjat, 4 210 eurót azoknak a hallgatóknak javasolják, akik közgazdaságtant és menedzsmentet, filológiát, filozófiát, történettudományt, logopédiát és gyógypedagógiát, politikatudományt, jogot, pszichológiát, szociális munkát, szociológiát és szociális antropológiát, teológiát, tanári és pedagógiai tanulmányokat, művészetet, sporttudományt, művészetet és kultúrát, illetve kommunikáció- és médiatudományt tanulnak. A doktori képzésen a legmagasabb, 7 300 eurós éves tandíjat a fogorvosi és az általános orvosi szakok hallgatóinak javasolják.

Amennyiben a tervezetet elfogadják, 2020. szeptember 1-jén lép érvénybe.

SME/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »