A legkevésbé fejlett régiókban, ezúttal Tőketerebesen ülésezik a kormány

A legkevésbé fejlett régiókban, ezúttal Tőketerebesen ülésezik a kormány

Folytatja kihelyezett üléseinek sorozatát a kormány a legkevésbé fejlett régiókban. Kedden Tapolyhanusfalván tárgyalt, szerdán Tőketerebesen ülésezik. A kabinet a régió fejlesztésére vonatkozó cselekvési terv megvalósítására összpontosít.

A kabinet a június 30-ig folyósítandó egymillió eurós regionális hozzájárulásról is tárgyal. A legtöbb pénzt, 200 ezer eurót a tőketerebesi kulturális és közösségi központ épületének hőszigetelésére és felújítására szánják. Tiszacsernyő 90 ezer eurót kaphat a kormánytól a ravatalozó felújítására és korszerűsítésére.

Hírdetés

A gálszécsi nyugdíjasklub hőszigetelésére, a tető és a mosdó felújítására 34 ezer eurót szánnak. Lelesz önkormányzata mikrobuszt vásárolhat 20 ezer euróból, a tőketerebesi Szent György alapiskola és óvoda 30 euró euró támogatást kap futballpálya építésére.

A kormány több önkormányzat számára nyújt anyagi segítséget járdák és utak építésére, kultúrház-felújításra. Gyülekezeteket és más szervezeteket is támogatnak, például a királyhelmeci római katolikus plébániát 15 ezer euróval.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »