A legjobb természetes gyógymódok gyakori betegségekre

Bár a homeopátia egyértelműen áltudomány, és azt sem mondja senki, hogy a súlyos betegségeket gyógyfüvekkel kezeld, a gyógyszerszedés előtt azért mindig érdemes végigmenni néhány természetes módszeren, hátha ezek is segítenek. Ha nagyon beteg vagy, akkor fordulj orvoshoz, de kiegészítésként, vagy a tünetek első megjelenésekor kipróbálhatod az alábbi természetes gyógymódokat, amelyektől akár gyógyszeres kezelés előtt is kikúrálhatod magad.

Ha valami gond van az emésztéseddel, irritált a gyomrod, vagy ételmérgezést kaptál, a hányinger és a hányás enyhítésére próbáld ki a gyömbért! Mindegy, hogy frissen fogyasztod, kapszulában vagy őrölt formájában, mindegyik hatásos lehet – írja a bien.hu.

Kutatások kimutatták, hogy ez a gyökérfajta segít megnyugtatni a gyomrodat, a bélrendszeredet, és az agyadra is hat, hogy a szédülés és hányinger elmúljon.

Volt egy időszak, amikor a kókuszolajat szó szerint mindenre felírták, amire lehetett, de ennek egyetlen oka van: a tiszta (nem sütéshez használt!) kókuszolaj tényleg sok mindenre jó.

A pattanásos bőrön például úgy segíthet, hogy antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonságaival megnyugtatja a haragos bőrt, a benne található E-vitamin pedig hozzájárul, hogy a hegek minél gyorsabban gyógyuljanak.

Ha fáj a torkod, azt a legtöbbször valamilyen vírusos megbetegedés okozza, ami vagy elmúlik magától, vagy gyógyszeresen lehet kezelni. Emellé viszont érdemes kiegészítő kúrákat is alkalmazni, például a kellemetlen torokfájásos tünetek enyhítésére: ha egy nagy pohár langyos vízben fél kanál sót feloldasz, és ezzel gargalizálsz, az segíthet az irritáció csökkentésében és a váladék feloldásában is.

Nem véletlenül gyógyulnak gyorsabban a tenger mellett élő emberek!

Ha szemölcsökkel küzdesz, az ecet lehet a legjobb barátod: csak márts bele a folyadékba egy vattapamacsot, és naponta többször dörzsöld végig a kezelni kívánt felületet vele.

Hírdetés

A szemölcsöt általában vírus okozza, ami nem reagál jól az ecet savasságára – valószínűleg ez akadályozza meg, hogy a vírusos sejtek szaporodjanak és újabb bőrtünetek jelentkezzenek.

Ha hasmenéstől szenvedsz, ne rohanj azonnal az orvoshoz: próbálj meg először egy kis barna rizst főzni magadnak, de úgy, hogy először beáztatod, és a vizet, amibe beáztattad, szintén megiszod.

A rizs megfoghatja egy kicsit a hasmenést, az áztatásra használt vízben pedig olyan elektrolitok találhatók, amelyeket hasmenés közben elveszít a szervezeted, és a pótlásuk segíthet enyhíteni a problémán.

Ha érzed, hogy közeledik a megfázás, elkezdett folyni az orrod, és kapar a torkod, akkor főzz teát fahéjból! Forralj fel vizet, rakj bele mézet, majd keverj bele egy kis fahéjat, és mindezt idd meg langyosan, nem túl forrón.

A fahéjban található antioxidánsok segítenek, hogy a gyulladás a szervezetedben lejjebb menjen, és az immunrendszered megfelelően dolgozzon.

Régóta ismerjük a fokhagyma antibakteriális, vírusölő hatását, így ha éppen influenzaszezon van, vagy úgy érzed, hogy az immunrendszeredre ráférne egy kis segítség, adj fokhagymát mindenhez, amihez csak tudsz!

A legjobb, ha pirítósra kened, mert így nem főzöd, nem sütöd, és nem űzöl ki belőle olyan összetevőket, amelyek segíthetnek a szervezetednek legyőzni a kórokozókat.

Ha gyomorproblémákkal küzdesz, az oregánó antioxidánsaival a segítségedre lehet: ízesítsd vele például a limonádédat vagy bármelyik ételedet, de fontos, hogy ne szárított, hanem friss növényt használj!

Az is jó megoldás, ha leforrázod, és a belőle készített teát megiszod. Bár elsősorban gyomorfájdalmakra ajánljuk, gyakorlatilag bármilyen gyulladást képes egy kicsit enyhíteni.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »