A legjobb négy között a magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokságon

A legjobb négy között a magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokságon

A vizes világbajnokság női vízilabda tornájának negyeddöntőjében Olaszország és Magyarország csapott össze, az első negyed vége előtt öt perccel szerezte meg a vezetést a magyar csapat, két perccel később már 2-0 volt Leimeter Dóra góljával. Ezután érkezett az olaszok első találata, amire Keszthelyi Rita szinte azonnal válaszolt egy vízre pattintott, remek lövéssel.

Gurisatti még tíz másodperccel a vége előtt szerzett egy gólt, az első negyedben 4-2-re vezetett a magyar válogatott.

A második negyed gólszegény volt: Chiappini révén zárkóztak az olaszok, két perccel a vége előtt Szilágyi Dorottya talált be. Ami igazán fájt, hogy körülbelül harminc másodpercen állt az óra, amikor úgy tűnt, hogy Gangl Edina védett egy lövést, ami végül mégis becsorgott a kapuba, ezzel a félidőben 5-4 volt az állás a magyar csapatnak.

Hírdetés

A harmadik negyedben egyenlíteni tudtak az olaszok, de Gurisatti büntetőjével visszaszereztük a vezetést, 6-5-ös eredménnyel fordultak az utolsó negyedre.

A záró negyed elején újra egyenlített az olasz válogatott, de öt perccel a negyeddöntő vége előtt Leimeter góljával nálunk volt az előny ismét.

Mint később kiderült, ez jelentette a győztes gólt: tíz másodperccel a vége előtt még időt kértek az olaszok, az egyenlítésért támadtak a kapusukkal együtt, de nem találták el a kaput, így Magyarország a legjobb négy közé jutott, miután 7-6-ra legyőzte Olaszországot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »