A legjobb ételek sportoláshoz

A legjobb ételek sportoláshoz

Az alábbi ételeket nemcsak sportolóknak, de mindenki másnak is érdemes lehet beépíteni az étrendjébe: magas fehérjetartalmuk mellett ugyanis zsírszegények is!

Akár zsírmentesnek is nevezhetnénk, hiszen egy csészényi kefir nem tartalmaz semennyi zsírt, viszont elfogyasztása 11 grammfehérjebevitelét jelenti, illetve bőséges, a csontjaink számára nélkülözhetetlen kalciumot is – írja a Házipatika.com.

Tipp: zsírszegény tejjel, kedvenc gyümölcseinkkel és egy kis spenóttal vagy bimbós kellel finom, proteindús smoothie egyik alapanyaga is lehet a kefir.

Egy adag (körülbelül 85 gramm) 22 gramm fehérjét és mindössze 1,5 gramm zsírt tartalmaz. Emellett szelénben is gazdag, ami segít felvenni a harcot a szervezetünkben lévő esetleges gyulladással.

Egy adag 20 grammnyi proteint és 0,6 gramm zsírt tartalmaz, és a sügérhez hasonlóan ez a halféle is gazdag szelénben.

Hírdetés

85 gramm pulykahús elfogyasztása 20 gramm fehérje és 6,3 gramm zsír bevitelét jelenti. A pulykahús sokoldalúan felhasználható, esszenciális aminosavakban, foszforban és B-vitaminokban gazdag.

Egy adag elfogyasztásával 20 gramm fehérjét és 0,3 gramm zsírt veszünk magunkhoz. Diétázóknak is ajánlott, mert nagyon alacsony a kalóriatartalma: egy 85 grammos adag elfogyasztása mindösszesen 80 kalóriát jelent.

Sokak számára ez a favorit, nem véletlen: egy adag csirkehússal 27 gramm fehérjét és csak 3 grammnyi zsírt viszünk be a szervezetünkbe. A ropogósra sült bőr íncsiklandóan néz ki, és bizony finom is, de abban van a zsír – diétázók inkább húzzák le még sütés előtt, hogy biztosan elkerülje őket a kísértés.

Egy 170 grammos adagban 17 gramm protein található, és semmi zsír, van viszont benne kalcium a csontok egészségéért és kálium az egészséges izmokért. Nem véletlenül számít sokaknál népszerű reggelinek és desszertnek a görög joghurt.  

Egy bögrényi főtt lencsében 18 gramm fehérje és 0,8 gramm zsír található, bőségesen van viszont benne vas, folsav és rost. Vegetáriánusok és vegánok számára is remek választás.

Egy adag tofu elfogyasztásával 9 gramm proteint viszünk be a szervezetünkbe, emellett a megfelelő mennyiségű kalcium pótlásához is hozzájárul.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »