A Legfelsőbb Bíróság Kuciak-meggyilkolásáról: Marian Kočner felmentése túl korai volt

A Legfelsőbb Bíróság Kuciak-meggyilkolásáról: Marian Kočner felmentése túl korai volt

A Peter Paluda által elnökölt szenátus elrendelte a meggyilkolt újságíró ügyében összegyűjtött bizonyítékok újbóli vizsgálatát, mégpedig úgy, hogy az ne az alapvető logikával ellentétesen történjen.

A Legfelsőbb Bíróság szerint a Specializált Büntetőbíróság az ügy során többször is hibázott – számol be róla a DenníkN.

Mint írják, a Legfelsőbb Bíróság három hónap után elküldte az érintett feleknek a Ján Kuciak és Martina Kušnírová ügyében született döntés írásbeli indoklását, mellyel megszüntette a Specializált Büntetőbíróság döntését, mely Marian Kočnert és Alena Zsuzsovát is felmentettea vádak alól. Az indoklás 122 oldal terjedelmű.

Hírdetés

A Legfelsőbb Bíróság ebben megállapítja, hogy a Specializált Büntetőbíróság a felmentésről szóló részben nem vizsgálta meg kellően a tényállást, döntését nem indokolta meg kellően, átlátható, érthető módon, nem folytatta le a szükséges bizonyítékgyűjtést, amit pedig elvégzett, azt a Büntetőtörvénykönyv kereteivel ellentétesen értékelt ki. Azaz egymástól külön, nem pedig összefüggéseiben, a bizonyítékoknak megfelelően.

„Mindebből helytelen, felmentő bírósági döntés született.“

DenníkN


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »