A legénység minden tagját sikerült kimenteni a felborult 200 méteres teherhajóról

A legénység minden tagját sikerült kimenteni a felborult 200 méteres teherhajóról

A legénység minden tagját sikerült kimentenie a partiőrségnek arról a 200 méteres teherhajóról, amely az amerikai Georgia állam partjainál fordult fel. A mentőegységek negyven órán át dolgoztak, mire sikerült a hajó legelzártabb részéről kihozni a legénység utolsó bennrekedt, négy fős csoportját is.

 

Jelentések szerint a mentőegységek most már a kárelhárításon és a környezeti hatások minimalizálásán dolgoznak.

A Golden Ray nevű teherhajó helyi idő szerint vasárnap éjjel 2 óra körül borult fel Brunswick partjainák. A fedélzetén 24 ember tartózkodott. Az első órákban a legénység 20 tagját sikerült biztonságba helyezni, négyen eltűntek. Mint később kiderült, a hajó, biztonsági üveggel lezárt műszaki ellenőrző helységében rekedtek.

[email protected] and rescue crews have extracted the final #GoldenRay crew member safely. All crew members are accounted for. Operations will now shift fully to environmental protection, removing the vessel and resuming commerce. #HappeningNow #BreakingNews #Breaking pic.twitter.com/YgEM6Eb2qO — USCGSoutheast (@USCGSoutheast) September 9, 2019

Hírdetés

A mentőegységeknek sikerült őket lokalizálni, majd egy hatvan centiméteres lyukat vágtak a hajótestbe, amelyen át kihozták őket. Állapotuk a hivatalos közlése szerint „kielégítő”.

Az AP hírügynökségközlése szerint tíz dél-koreai, 13 filippínó és egy amerikai (a kapitány) tartózkodott a hajón. A legtöbben nem tudtak angolul, az egyik gépészmérnöknek kellett közvetítenie a mentők és a legénység között.

[email protected] and salvage crews are currently trying to access the #GoldenRay near #StSimonsSound via rescue helicopter. #HappeningNow #BreakingNews pic.twitter.com/1Uhr67peSM — USCGSoutheast (@USCGSoutheast) September 9, 2019

A teherhajó tulajdonosa a Hyundai Glovis vállalat, amely a legénység kimentése után úgy nyilatkozott, hogy a vagyoni és környezeti károk minimalizálása cééljából együttműködik  a hatóságokkal.

Az üzemanyag egyelőre nem szivárog a hajóból, de a baleset során tűz ütött ki a fedélzeten, amelyről amatőr felvételek is tanúskodnak. A teherhajó több mint 4000 dél-koreai autót szállított az egyesült államokba, Baltimore-ba. A Hyundai Glovist érő kár így tetemes.

nytimes.com, körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »