A Le Figaro nemzetközi tudósítója szerint nem ukránok, hanem amerikaiak irányítják a háborút

A Le Figaro nemzetközi tudósítója szerint nem ukránok, hanem amerikaiak irányítják a háborút

Georges Malbrunot, a francia Le Figaro francia lap nemzetközi tudósítója két önkéntes francia harcos kísért el Ukrajnába a frontra. Visszatérve onnan a minap a Cnews televíziónak számolt be tapasztalatairól, és elmondta, ő azt látta, hogy háborút nem a ukránok, hanem amerikaiak irányítják.

“Meglepve tapasztaltuk, hogy az ukrán hadseregbe való belépést amerikaiak irányítják”

mondta, majd elmesélte, hogy egy amerikai katona értésükre adta, hogy “nem az ukránok irányítanak, hanem ő”. Mikor kiderült, hogy újságíró, az amerikai katonák majdnem letartóztatták őket.

A két francia önkéntesnek egyébként a háború végéig szóló szerződést kellett aláírnia.

„Azt hittem, egy nemzetközi brigádnál vagyok, de a Pentagonnal találtam szemben magam”

Hírdetés

szögezte le Malbrunot.

French reporter returning from Ukraine “Americans are directly in charge of the war on the ground.” pic.twitter.com/m5yr7far6N — no one (@antiwar_soldier) April 11, 2022

Az újságíró azt is közölte a twitteren egy francia hírszerzési forrásra hivatkozva, hogy a brit elit SAS különleges alakulat tagjai az invázió kezdete óta jelen vannak Ukrajnában, ahogy az amerikai Delta is.

La visite de Boris Johnson à Kiev confirme la place de Londres comme premier allié de l’Ukraine. “Les unités d’élite des forces spéciales SAS sont présentes en Ukraine depuis le début de la guerre, de même que les Delta américaines”, confie une source française du renseignement. pic.twitter.com/6ziTj4Dpst — Georges Malbrunot (@Malbrunot) April 9, 2022

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »