A lakosok is jelentkezhetnek a megyei bizottságokba

A lakosok is jelentkezhetnek a megyei bizottságokba

A megyei önkormányzat történetében először a lakosok is jelentkezhetnek az önkormányzat szakbizottságaiba. Hét bizottságban összesen huszonegy hely van a polgároknak.

nuár végéig jelentkezhetnek az érdeklődők a megyei hivatal egyes szakbizottságaiba. A gazdasági és vagyongazdálkodási, a közlekedésügyi, a régiófejlesztési, az idegenforgalmi és a határ menti együttműködést koordináló bizottságba, a szociális bizottságba, az oktatásügyi, az egészségügyi, valamint a környezetvédelmi és vidékfejlesztési szakbizottságba várnak szakértőket. Jozef Viskupič megyeelnök az első munkaülésen elmondta, a tizenegy tagú bizottságokban a nyolc megyei képviselő mellett legalább három kívülálló szakértő is helyet kap. A pénzügyi bizottságban csak képviselők dolgozhatnak.

A megyei önkormányzat december 20-án megtartott első munkaülésén döntött a bizottságokról. A pénzügyi bizottságot Marián Viskupič, a vagyongazdálkodási szakbizottság elnöke Marián Galbavý, a közlekedésügyi bizottságot továbbra is Bacsó László, Nyárasd polgármestere vezeti. Bíró László a vidékfejlesztési és idegenforgalmi bizottság elnöke, Miroslav Dzurek vezeti a szociális szakbizottságot, az oktatásügyi bizottság elnöke Pék László maradt. Iveta Babičová áll az egészségügyi, Matej Lančarič a környezetvédelmi szakbizottság élén. Az ülésen jóváhagyták a bizottságok összetételét is, a nyilvánosságnak szánt három hely betöltéséről a következő üléseken döntenek. (béva)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »