A Kutyapárt bepanaszolta Gődény György pártját

A Kutyapárt bepanaszolta Gődény György pártját

Az MKKP a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.

Bejelentést tett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), amiért Gődény György pártja szerintük visszaélésre alkalmas módon gyűjt adatokat. A Normális Élet Párt egy online felületen a név és a cím mellett a személyi azonosító számot is elkéri.

Hírdetés

Az MKKP megjegyzi, az űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás pedig még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, amelyből nem derül ki az adatkezelés célja, ezért nem is minősül hozzájárulásnak.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a lakcímkártyán lévő személyi számot csak az ívek kitöltésénél lehet elkérni ajánlás- vagy aláírásgyűjtésnél, valamint ingatlan-nyilvántartásnál kezelhető jogszerűen. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjének egy korábbi állásfoglalására is hivatkozik az MKKP.

“Így ez szerintünk sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét. Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba” – közölte a kutyapárt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »