A kutya vacsorája – Magazin-ajánló

A kutya vacsorája – Magazin-ajánló

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kulisszatitkai. Külföldi viccpártok. Hajdu Szabolcs-interjú. Készen áll-e Rio? Körmendy Zsuzsa Esterházy Péterről. Védőnők célkeresztben. Szombaton Magazin.

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Magyar Nemzet Magazin – keresse minden hétvégén az újságárusoknál!

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a felmérések szerint jelenleg éppoly népszerű, mint a Munkáspárt vagy a Párbeszéd Magyarországért. Ennek azonban még a párt vezetői sem örülnek felhőtlenül, hiszen – bár komoly válaszokat nehéz kicsikarni tőlük – pontosan tudják: örök élettel és ingyen sörrel kampányoló mozgalmuk sikere kevés jót árul el az ország állapotáról. Az ország minden bizonnyal legviccesebb bejegyzett politikai szervezetének története Szegedtől a 33 milliós közösségi támogatásig. A viccpártok többsége a nagy pártok politikai ígérgetéseit figurázza ki, és semmilyen ideológiát nem vall magáénak. Eddig ezek a különös formációk legfeljebb önkormányzati választáson értek el kisebb sikereket, bár akad egy kivétel is.

Hajdu Szabolcs filmje, az Ernelláék Farkaséknál nyerte az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Kristályglóbuszt. A Fehér tenyér, a Bibliotheque Pascal és a Délibáb rendezője megkapta a legjobb színésznek járó elismerést is, így nem túlzás, hogy idén eddigi pályafutása legnagyobb sikerét érte el. Kudarcokról, újrakezdésekről és a magyar filmet övező téveszmékről is beszélgettünk.

Kilencvenkettedik évét tapossa Gulácsy Lajos, a Kárpátaljai Református Egyház nyugalmazott püspöke, akit a szovjet érában hite miatt bebörtönöztek, és hét év kényszermunkára ítéltek. Határozott véleménye van a migránsválságról, a mai kor legnagyobb problémáiról, és azt is elárulta, miben előzik meg Magyarországot a kárpátaljaiak.

Jövő pénteken, augusztus 5-én kezdődik Rio de Janeiroban a nyári olimpia. Számba vettük, milyen problémák aggaszthatják a sportolókat, a nézőket és a szervezőket. A lapunknak nyilatkozó magyar főkonzul viszont úgy véli, bár akadnak gondok, a brazilok végül megbirkóznak a feladattal.

A zsidók úgy kerültek Tokaj-Hegyaljára, hogy kóser bort készítettek az országszerte egyre több nedűt igénylő hitközségeknek. Ám nem pusztán jó tokajival látták el a hazát, hanem csodarabbikkal is, akik korántsem csak zsidókat gyógyítottak. Múlt héten nyitották meg a százötven kilométeres zarándokút, a Csodarabbik útja kezdő és befejező állomását, a mádi rabbiházat.

Titokzatos ember, titokzatos rémuralom. Szálasi Ferenc volt őrnagy személyét és 1944. október 15-én kezdődő, gyorsan anarchiába hulló, kérészéletű diktatúráját évtizedeken át valamiféle különös, borzongással teli misztikus köd vette körül. Ezt kívánja eloszlatni Karsai László a nemzetvezetőről most megjelent politikai életrajzával.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »