A Kürtös is készülődik az őszi összevont választásokra

A Kürtös is készülődik az őszi összevont választásokra

Megjelent a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya közéleti-társadalmi havilapjának augusztusi száma. A tartalomból:

A közéleti lap címlapján foglalkozik a jövő hónap végi összevont önkormányzati választásokkal. Mint írják: a Nagykürtösi járásban három megyei képviselőjelöltet karikázhatunk a 21 indulóból. A Szövetség párt támogatásával három jelölt indul: Gömöry Lóránt, Ipolynyék, Jámbor László, Apátújfalu, Kerata László, Ipolynagyfalu. A Magyar Fórum támogatásával Baki Attila, Terbegec. Függetlenként Lőrincz Mária, Ipolykér.

Az iskolai élet szeptemberi összefoglalójában a tanévkezdésről olvashatunk. A csábi, a lukanényei, az ipolyvarbói, valamint az ipolybalogi és ipolynyéki tanintézmény is beszámol az iskolakezdésről. Az utóbbi három iskolában a Rákóczi Szövetség hathatós támogatásának köszönhetően szeptembertől iskolabusz szállítja a kis elsősöket az iskolába.

Hírdetés

Ipolynyéken szüreti fesztivált tartottak, Kóváron falunap várta a látogatókat. Átadták a Magyar Iskolaválasztási Program támogatásait. A Rákóczi Szövetség a Magyar Iskolaválasztási Program keretében az idén is támogatásban részesíti azokat a családokat, amelyek gyermekük számára a magyar iskolát választották. A kis elsősök szülei 10 000 forint ösztöndíjat kapnak Kárpát-medence-szerte, a Felvidéken ez 3600 iskolakezdőt érint. A Nagykürtösi járásban szeptember 13-án került sor az ösztöndíjak átadására, összesen 43 elsős kezdte meg tanulmányait ebben a tanévben a járás magyar tanítási nyelvű oktatási intézményeiben.

Bemutatkozik Molnár Krisztián zeneoktató. Századik születésnapja alkalmából köszöntik az ipolynyéki Nagy Sándort. Újra találkoztak az 1966/67-es esztendőben az ipolynyéki alapiskolában végzett növendékek. Az ötvenöt éves osztálytalálkozójukat Inámban tartották meg.

A szeptemberi lapszámból sem hiányozhat Balga Zoltán atya állandó rovata, a kertészkedős kisokos, valamint a könyv- és eseményajánló.

 (Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »