A Krímben Kliment érseket őrizetbe vették

Őrizetbe vették a helyi hatóságok vasárnap az Oroszország által megszállt Krím félszigeten az ukrán ortodox egyház egyik magas rangú papját, Kliment érseket – közölte a Facebookon Andrij Scsekun helyi újságíró és civil aktivista.

A jogvédő szavai szerint közvetlenül az érsektől kapta az információt, hogy a szimferopoli központi buszpályaudvaron őrizetbe vették őt, és a város egyik kerületi rendőrőrsére viszik. Kliment vasárnap Szimferopolból a dél-oroszországi Rosztov-na-Donuba készült utazni, hogy meglátogassa Pavlo Hrib ukrán politikai bebörtönzöttet.

Hírdetés

A húszéves egyetemista Pavlo Hribet – egy ukrán katonatiszt fiát – 2017 augusztusában a fehéroroszországi Gomelből rabolták el az Orosz Szövetségi Szolgálat (FSZB) emberei. Hrib azért utazott oda, hogy ott találkozzon egy orosz lánnyal, akivel az interneten ismerkedett meg. Gomelből Oroszországba hurcolták, ahol előzetes letartóztatásba helyezték azzal a váddal, hogy terrorcselekményt készült végrehajtani egy Szocsiban lévő iskolában. Hrib súlyos májbetegségben szenved, ukrán értesülések szerint nem kap megfelelő gyógyszereket és orvosi ellátást, és állapota már annyira leromlott, hogy gyakorlatilag megvakult.

Az érsek őrizetbe vételét a Krim.Realii helyi hírportál szerint sem a krími hatóságok, sem más források egyelőre még nem erősítették meg.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »